Război total Pârvulescu vs. Condescu. De partea cui sunt liderii Roșca și Mitrescu și ce interese sunt în spatele disputei sindicale

parvulescu_parvulescu

Sindicaliștii obedienți lui Dumitru Pârvulescu au comunicat că se delimitează de acțiunile lui Marin Condescu. De fapt, 14 sindicaliști din cadrul Federației Naționale Mine Energie (FNME) s-au întrunit să ia decizii cu privire la viitorul USMO (?!). Curios este că de la întâlnire au lipsit doi dintre vicepreședinții importanți ai FNME, Nelu Roșca și Constantin Mitrescu, care s-au declarat împotriva acțiunilor inițiate de Pârvulescu despre care spun că dorește să intre în grațiile unor politiceni și că acesta a lucrat prostește.

Ce vrea Pârvulescu?

La finele săptămânii trecute, birourile executive ale sindicatelor afiliate la FNME s-au întâlnit ca să stabilească nimic. Sau cel puțin asta se poate deduce din comunicatul ambiguu dat publicității ulterior. Concret, reprezentanții a nouă sindicate din cadrul FNME au decis să se aplice programul stabilit la Conferinţa Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia din 02 septembrie 2016, cu privire dizolvarea uniunii. Problema este că ei nu mai pot decide cu privire la viitorul uniunii atâta timp cât instanța de judecată nu a înregistrat Biroul Executiv ales cu o lună în urmă, după ce a constatat că alegerile nu au fost statutare. Însă Pârvulescu continuă pe aceeași linie: din cei 14 participanți la întâlnire, cinci au fost din partea Sindicatului ”Energia” Rovinari, care nu este afiliat la USMO.
Astfel, președintele executiv Marian Ursu, vicepreședinții Manu Tomescu, Doru Crăete și Francisc Novabilschi, respectiv secretarul Grigore Bălu, au avut, cel mult, rol decorativ și asta o recunoaște chiar Constantin Mitrescu, președintele sindicatului, care nu a participat la întâlnire.

fnm1

Sindicaliștii strânși uniți în jurul lui Pârvulescu au solicitat și ”convocarea de urgență a Consiliului de Coordonare extraordinar al USMO de către Biroul Executiv înscris în 2010 la Tribunalul Gorj, dar al cărui mandat s-a încheiat în aprilie 2015, deoarece acesta nu mai poate lua decizii în numele sindicatelor semnatare”. Cu alte cuvinte, au cerut întrunirea forului de conducere, deși știau că acesta și-a încheiat mandatul cu un an și jumătate în urmă. Însă cum instanța a dejucat planurile unei grupări politico-economice, aflată în spatele tripletei Pârvulescu-Lădaru-Etăgan, vechiul Birou Executiv ar trebui să convoace Consiliul de Coordonare al USMO, însă ștampila și documentele uniunii sunt închise în sertarele lui Etăgan.
Din două puncte ale comunicatului nu se înțelege cu exactitate ce vrea Dumitru Pârvulescu, aflat și el printre semnatarii comunicatului, din postura de președinte al Sindicatului ”Minerul” Peșteana.
Concluzia întâlnirii este inserată la mijlocul comunicării și relevă de fapt dorința actualului lider al FNME…

…ne delimităm de acțiunile lui Condescu

Practic, acesta a fost scopul întrunirii: ”Informăm opinia publică asupra faptului că domnul Marin Condescu, preşedinte înscris în 2010 la Tribunalul Gorj dar al cărui mandat s-a încheiat în aprilie 2015, nu mai poate să ia decizii în numele nostru, astfel că ne delimităm de acţiunile sale, inclusiv în privinţa clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu”.
Strategii FNME i-au cerut lui Pârvulescu & co. să facă ceva, orice, prin care să arate celor interesați că Marin Condescu nu mai reprezintă, de facto, mișcarea sindicală și, deci, iau distanță față de acesta.

Roșca: Vor să intre în grațiile unor politicieni

nelu-rosca-(6)

Vicepreședintele pe probleme de minerit al FNME, Nelu Roșca, a declarat că întâlnirea liderilor sindicali nu a fost una oficială, atâta timp cât nu era anunțată întrunirea vreunui organism de conducere al federației și nu au participat și alte sindicate afiliate din țară. Președinte al sindicatului de la cariera Roșiuța, cel mai mare din FNME, Roșca este de părere că semnatarii comunicatului, dar și liderul federației, Dumitru Pârvulescu, se tem de Marin Condescu.
”Atâta știu, atâta pot, e hotărârea lor. Eu, încă de acum o lună de zile, văzând cum abordează problemele, nu am fost de acord cu acestea. Ei au făcut o întrunire ad-hoc și au stabilit ei să dea un comunicat, pentru că n-au anunțat vreo întâlnire a organismelor de conducere ale FNME. Pârvulescu are o temere. S-a adunat cu cei din zona Rovinari și vor să intre în grațiile unor oameni de pe la Roșia și ale unor politicieni care, chipurile, îi laudă pentru curajul lor. Sunt niște adunări nestatutare. Se adună și fac poezii, e treaba lor. Își exprimă puncte de vedere în spațiul public, neargumentate”, a precizat Roșca.

Mitrescu: Pârvulescu a lucrat prostește

Mitrescu-(4)

Constantin Mitrescu, vicepreședinte FNME pe probleme legate de energie, a spus că liderii au fost duși în eroare, în sensul că au fost convocați sub egida federației și acolo s-au discutat chestiuni legate de USMO.
”Eu eram la ședință cu supraveghetorii CEO. Pârvulescu le-a insuflat să se ducă acolo că e o întâlnire a federației și când colo s-a luat un punct de vedere pentru USMO, însă Sindicatul ”Energia” Rovinari nu este afiliat la uniune. E pusă o ștampilă de la contabilitate. Pârvulescu a lucrat prostește, oamenii și-au dat seama acum, probabil i-a rugat să-l scoată din situația în care este. Vor avea o problemă cei care au semnat. S-au dus în nume propriu pentru că nu cred că au luat mandat de la sindicatele lor. Mi se pare absurd, adică a chemat acolo niște birouri executive ale sindicatelor afiliate la FNME, iar federația nu este asociată la Pandurii. Eu chiar asta am cerut la justiție, că sindicatul ”Energia” nu e membru USMO și să nu fie folosite niște voturi care nu sunt legale, și am cerut să se constate nulitatea acestora”, a precizat Mitrescu.

Ce se află în spatele războiului Pârvulescu – Condescu

Potrivit unor surse, înainte cu câteva zile de 2 septembrie, data la care au avut loc alegerile la USMO, s-a pus în mișcare o adevărată mașinărie prin care s-a urmărit scoaterea definitivă din scena sindicală a lui Condescu. Detaliile s-au pus la cale în cartierul Primăverii, la casa unui lider politic local, vecin cu Gheorghe Etăgan, secretarul general al uniunii, împreună cu unul din ”greii” județului, influent în mediul politico-economic. Acela a fost locul și momentul în care s-a decis ca Pârvulescu să candideze și la șefia USMO. Propunerea a fost rapid îmbrățișată atât de Pârvulescu cât mai ales de Etăgan. Aceștia nu doreau ca Marin Condescu să poată vedea în ce fel a fost înstrăinat patrimoniul uniunii sindicale din care făceau parte, printre altele, mai multe autoturisme Skoda, două ajunse în proprietatea lui Etăgan și unul la Pârvulescu, achiziționat cu 25.500 de lei. Se pare că banii s-au întors la cei care au plătit mașinile, sub diferite forme, pe statul de plată, în contextul în care conturile USMO sunt goale.

Gheorghe Etăgan are o datorie morală …

etagan

…față de actualii săi sforari, aceiași care pe 6 aprilie 2015 îi găseau un post călduț de consilier juridic, chiar în sediul executiv al CEO, în condițiile în care de la 1 iunie compania a început un amplu program de restructurare, iar sindicalistul ar fi îndeplinit condițiile de pensionare.loading...
Loading...

Citește și

Lista CÂȘTIGĂTORILOR festivalului Tineretului

O nouă ediție a Festivalului Tineretului a avut loc la Godineşti duminică pe scena nou …

Un comentariu

  1. Sulahahalerescu e o marioneta fara urmași care nu știe ce vrea telulul lui cel mai înalt e o spălătoreasă promovata pe care o împarte cu mârlănescul.Cocosdescu vrea sa ajute dar nu știe pe cine in politica ca in afara de glicemie nu-l suporta nimeni .Mineri si energeticieni unitiva si scăpați de fantome, pana ve-ti fi vânduți la kg .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.