Războiul SUA cu Rusia sau China, GARANTAT! Va fi RAPID şi foarte LETAL

Referindu-se la chestiunea privind confruntarea armată pe arena internațională, generalul-maior William Hicks a menționat că inteligența artificială și sistemele automatizate de gestiune a diverselor tipuri de armament vor accelera mersul viitoarelor conflicte militare, relatează The Independent, citat de Noi.md.

„Viteza cu care mașinile vor fi în măsură să adopte decizii în viitorul îndepărtat va fi o provocare pentru capacitatea noastră de a le gestiona. Și acest fapt necesită dezvoltarea unor relații noi între om și mașină”, a declarat Hicks.

Generalul a adăugat că progresele tehnologice ale Rusiei și Chinei au provocat Casa Albă să se pregătească pentru „acțiuni militare de o asemenea amploare, cu care forțele terestre ale SUA nu s-au confruntat de pe vremurile războiului din Coreea”.

La rîndul său, președintele adjunct al Comitetului Unificat al șefilor statelor majore, generalul-locotenent Joseph Anderson a declarat că țările care „concurează agresiv cu SUA în domeniul militar” reprezintă o amenințare existențială pentru Occident.

„Ce țară ar putea fi vizată? Rusia?”, a spus Anderson.

Iar șeful Statului Major al forțelor terestre ale SUA, generalul Mark Milley, a declarat că un astfel de război este „practic garantat”. De asemenea, el a menționat că adversarii Statelor Unite ar putea pune capăt superiorității americane în aer și să nu lase forțele navale ale Statelor Unite ale Americii să ajungă pe cîmpul de luptă. De aceea, va fi nevoie să se creeze condițiile de utilizare a marinei și a forțelor aeriene terestre pentru folosirea forțelor navale și a celor aeriene ale SUA.

În plus, ele trebuie să fie pregătite pentru operațiuni de luptă în spațiul cibernetic, precum și pentru lupta fără comunicații prin satelit și sisteme de navigație, cu care ei sînt obișnuiți și le percep ca ceva natural, consideră Milley.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/militari-sua-razboiul-cu-rusia-sau-china-e-practic-garantat-va-fi-rapid-i-foarte-letal_1991200.html#ixzz4MqN2JxXg

loading...
Loading...

Citește și

Inspectorii ITM Gorj continuă ancheta în urma exploziei de la Hurezani. AMENZI de 17.500 de lei!

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului de Muncă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.