RECLAMAŢIE la Consiliul de Supraveghere al CEO

miting-mineri-mutare-ceo-bucuresti76-cmk

Sindicatul „Mine Energie” Oltenia a transmis conducerii CEO, în speţă Consiliului de Supraveghere, o adresă în care precizează că CE Oltenia este pe pierdere. Organizaţiile sindicale reproşează supraveghetorilor şi faptul că schimbarea conducerii companiei în decembrie, a adus haos în companie.

Iată ce a transmis SME  Oltenia, sindicat al FNSE „Univers”, Gabriel Căldăruşe:”

„Este atributul dvs. numirea conducerii CE Oltenia, și în nici un caz al sindicatelor. V-ați exercitat acest atribut prin schimbarea conducerii societăţii în luna decembrie, pentru rezultate financiare negative și pentru viciu de imagine pe care Directorul General de atunci, trimis în judecată în procesul Sova- Ponta, îl aducea societăţii noastre, în opinia dumneavoastră.
Noua conducere numită de dvs, persoane aduse din București care nu mai lucraseră vreodată în domeniul energiei electrice, a raportat după primul trimestru un profit de 144 milioane lei. Ne-am exprimat de atunci surprinderea, întru-cât existau zeci de milioane de lei datorii la Bugetul de Stat și peste o sută de milioane de lei datorii la furnizori, în timp ce dumneavoastră și acționarul minoritar lăudați noua conducere.
Astăzi aflăm că de fapt, în primul trimestru a existat o pierdere operațională de a 145 milioane de lei, iar profitul se datorează provizioanelor de 289 milioane lei făcute anul trecut (o parte doar) pentru a se arată că vechea conducere a dus societatea pe pierdere. Aceste provizioane sunt singură sursă a profitului, iar Ministerul împreună cu Consiliu de Supraveghere și directoratul au indus în eroare atât partenerul social cât și opinia publică.
Cel care a fost numit la conducerea societăţii la cererea dumneavoastră expresă, de către Consiliu, este trimis în judecată sub control judiciar preventiv. Directorul economic primește un venit net de cca 30 de mii de lei, cu cca 6-10.000 de lei mai mult decât predecesorii săi din vechea conducere. Venitul sau se compune din: 24.000 de lei salariu net, 2.800 lei bani pentru locuința, între 3.000 și 5.000 lei cheltuieli de protocol. Prezența să la serviciu e de maxim trei zile pe săptămâna, pentru că în fiecare zi de luni și vineri se prezintă la poliția din Târgoviște pentru a semna un raport.
În tot acest timp dumneavoastră forțați un program de concediere, deși doar cu salariul acelui director pot fi salvați peste 20 de salariați.
Reprezentăm 3.000 de salariați din CE Oltenia, salariați care conştientizează situația gravă, aproape fără ieșire, în care a ajuns o societate ce în urmă cu șase luni nu avea nici o datorie la Buget, la vreo bancă, la salariați sau la parteneri comerciali, iar anul 2015 a fost de departe cel mai bun an din istoria să.
Nu există stocuri de cărbune pentru pregătirea iernii. În acest an avem pe stoc 500.000 de tone în luna iulie, față de 1,8 milioane de tone anul trecut.
Toate premisele sunt pentru intrarea în insolvență, atât de dorită de unii membri ai Consiliului de Supraveghere și de unii membri ai Directoratului.
V-ați opus vehement modificărilor Legii Energiei, care ar fi putut ajută producătorii pe cărbune. Să credem că numirile făcute se înscriu în aceeași politică a ministerului?
Va rugăm respectuos, pentru a evită o situație ce ar putea degenera în ample mişcări sociale de protest, să va faceți timp și pentru Complexul Energetic Oltenia S.A., de care guvernanții își aduc aminte doar pe timp de vreme extremă de iarnă sau vară. În restul timpului noi nu existăm pentru dv. și aparatul ministerial, la fel cum nu existăm pentru ANRE și Transelectrica”.

A.C.

loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *