vineri , 24 noiembrie 2017 - 18:31

Recoltă bogată la culturile de păioase

culturi

În acest an, producţia culturilor de cereale păioase este mai mare decât anul trecut. Peste 12.000 de hectare de cereale păioase au fost însămânţate în toamna anului trecut.

Producţiile de grâu, ovăz şi triticale se prezintă foarte bine în acest an, fermierii recoltând până la 3.600 de kilograme la hectar, iar campania de recoltare încă nu s-a sfârşit. Anul trecut media de recoltare a cerealelor păioase a fost undeva la 3.300 – 3.400 de kilograme la hectar. „Campania de recoltare pentru culturile însămânţate în toamna anului 2015 este în plină desfăşurare. În acest moment, în judeţul Gorj situaţia se prezintă astfel: din totalul de 12.190 de hectare însămânţate pe culturi:  9.850 de hectare la grâu, 340 de hectare la orz şi 2.000 la triticale. Suprafaţa de orz de 340 de hectare a fost treierată în totalitate. Producţiile medii înregistrate la nivelul judeţului sunt unele destul de bune, în jur de 3.300 de kilograme la hectar. În acelaşi timp, de o săptămână şi jumătate a început treieratul şi la cultura grâului. Din suprafaţa totală de 9.850 de hectare, până în momentul de faţă avem 40% recoltat. Aici producţia este puţin mai bună, de 3.500 de kilograme media la hectar. A început de vreo patru zile şi treieratul la cultura de triticale. Aici din suprafaţa de 2.000 de hectare, a fost treierat doar 10%. Producţia este undeva la 3.600 de kilograme la hectar. În acest an, la producţiile de cereale păioase producţiile sunt puţin mai bune decât anul trecut”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Mitropolitul Olteniei la Lainici! Vezi FOTO!

Praznicul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului a fost cinstit şi anul acesta la Mănăstirea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.