RECORD în ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! Nu s-a mai întâmplat de 31 de ani

Lira sterlina s-a depreciat cu 0,5% in raport cu dolarul, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimii 31 de ani, in conditiile in care investitorii sunt ingrijorati de efectele negative economice si financiare ale votului pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (Brexit), transmite Bloomberg.
Marti, lira sterlina s-a depreciat pana la 1,2777 dolari, si a atins 1,2770 dolari – cel mai redus nivel din 1985. In acest moment, moneda Marii Britanii este cu 12% sub nivelul anterior referendumului, care s-a desfasurat in 23 iunie.Premierul Theresa May a anuntat duminica, la Congresul anual al Partidului Conservator, ca Marea Britanie va activa in primul trimestru din 2017 articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care stabileste o perioada de doi ani de negocieri privind retragerea unei tari din blocul comunitar.

Marti, Theresa May a declarat ca este importanta stabilirea unui calendar privind etapele iesirii tarii din UE, pentru a restabili increderea oamenilor de afaceri.

Cetatenii si oamenii de afaceri din Marea Britanie vor un anumit grad de claritate privind etapele iesirii tarii din UE.

Vreau sa ofer oamenilor mai multe certitudini, astfel incat sa avem un proces mult mai lin cand vom intra in aceste negocieri”, a precizat oficialul britanic.

Analistii apreciaza ca adoptarea masurilor de relaxare a politicii monetare de catre Banca Angliei, inclusiv reducerea dobanzii de baza, fac lira mai putin atractiva. In plus, noi achizitii de active, care sa stimuleze activitatea economica si sa injecteze lichiditati in sistemul financiar britanic, ar avea ca efect colateral o diluare a valorii monedei britanice.

http://incont.stirileprotv.ro/international/lira-sterlina-atinge-un-nou-minim-record-fata-de-dolar-cel-mai-scazut-nivel-din-ultimii-31-de-ani-investitorii.html

loading...
Loading...

Citește și

Între secetă şi vijelii! Fenomene extreme!

România este lovită de fenomene extreme. Secetea distruge tot ce e în cale. La Buzău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *