sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 23:29

Regenerabilele au depășit CĂRBUNELE

eoliene

Energia regenerabilă a ajuns la un punct de cotitură anul trecut, puterea generată de noile instalaţii fără emisii depăşind energia provenită din arderea combustibililor fosili, se arată într-un raport publicat marţi de Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite Bloomberg.

Noile instalaţii de energie regenerabile au depăşit în 2015 energia convenţională, capacitatea de producţiei a energiei verzi pe plan global ajungând anul trecut la nivelul record de 153 de gigawaţi (GW), echivalentul a 55% din capacitatea noilor instalaţii.
Pentru prima dată în istorie, capacitatea instalată totală a energiei regenerabile a depăşit cărbunele, se arată în raportul IEA, scrie agerpres. “Asistăm la o transformare a pieţelor globale de energie, condusă de regenerabile, şi, aşa cum se întâmplă şi în alte domenii, centrul de gravitate pentru creşterea energiei regenerabile se mută spre economiile emergente”, a afirmat directorul IEA, Fatih Birol.


loading...
Loading...

Citește și

DETALII ȘOCANTE: TÂNĂRUL din Gorj, FIU DE PROCUROR, MORT în Londra, A FOST GĂSIT SPÂNZURAT! Pe CINE DĂ VINA MAMA acestuia

Detalii șocante ies la iveală în cazul tânărului din Gorj mort în Londra. Dan-Tiberiu Sbîrcea …

2 comentarii

  1. Regenerabile cât livrează acum,să lăsăm ipocrizia,noi numai lunele de vară consumăm energie electrică de la acele instalați.

  2. nu se adevereste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.