Regenerabilele au depășit CĂRBUNELE

eoliene

Energia regenerabilă a ajuns la un punct de cotitură anul trecut, puterea generată de noile instalaţii fără emisii depăşind energia provenită din arderea combustibililor fosili, se arată într-un raport publicat marţi de Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite Bloomberg.

Noile instalaţii de energie regenerabile au depăşit în 2015 energia convenţională, capacitatea de producţiei a energiei verzi pe plan global ajungând anul trecut la nivelul record de 153 de gigawaţi (GW), echivalentul a 55% din capacitatea noilor instalaţii.
Pentru prima dată în istorie, capacitatea instalată totală a energiei regenerabile a depăşit cărbunele, se arată în raportul IEA, scrie agerpres. “Asistăm la o transformare a pieţelor globale de energie, condusă de regenerabile, şi, aşa cum se întâmplă şi în alte domenii, centrul de gravitate pentru creşterea energiei regenerabile se mută spre economiile emergente”, a afirmat directorul IEA, Fatih Birol.


loading...
Loading...

Citește și

Șoferii, REVOLTAȚI pe atitudinea agentului Dinoiu de la „Rutieră”: Acest ȘARPE atacă în zona Sadu, cu ochelari de soare în loc de șapcă!

Zeci de persoane au reacționat pe facebook la postarea unui tânăr care a fost oprit …

2 comentarii

  1. Regenerabile cât livrează acum,să lăsăm ipocrizia,noi numai lunele de vară consumăm energie electrică de la acele instalați.

  2. nu se adevereste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *