sâmbătă , 21 octombrie 2017 - 2:37

Reguli NOI pentru înmormântare. Vezi ce amenzi USTURĂTOARE riști dacă nu le respecți!

cimitir-tg-jiu-1

Ritualul înmormântării nu mai este lăsat la voia întâmplării. Potrivit unei Hotărâri de Guvern, adoptată miercuri, trebuie respectate mai multe norme, iar cei care nu vor ţine cont de aceste reguli vor fi amendaţi cu sume de până la 10.000 de lei.

În conformitate cu noua lege funerară, este interzisă fotografierea corpului defunctului, fără acordul aparţinătorilor. Prin excepție, este permisã fotografierea și filmarea pe timpul desfășurării autopsiei în scopul constituirii probelor, conform normelor legale, scrie rtv.net. În ceea ce priveşte procedura de îmbălsămare, acesta este interzisă în cazul bolilor infecțioase cu agenți biologici înalt patogeni, conform avizului epidemiologic al direcției de sănătate publică județene sau a municipiului București şi în afara spațiilor autorizate pentru efectuarea îmbălsămării și tanatopraxiei conform prezentelor norme. De asemenea, prestatorii de servicii funerare trebuie să respecte mai multe norme tehnice şi sanitare şi să îndeplinească anumite criterii profesionale.loading...
Loading...

Citește și

Deținuții care au avut condiţii proaste în Penitenciarul Târgu-Jiu AU PLECAT ACASĂ

Legea privind recursul compensatoriu, care prevede ca deţinuţii care nu au beneficiat de condiţii bune …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.