Reguli noi pentru ridicarea mașinilor parcate aiurea

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier, care aduce două mari noutăți: suspendarea înmatriculării mașinilor în cazul în care cumpărătorul „uită“ să o treacă pe numele său în termenul legal, dar și un set de reguli clare prin care se stabilesc condițiile în care pot fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar.

În urmă cu un an, mai exact în mai 2015, Curtea Supremă a dat o hotărâre prin care a stabilit că procedura de ridicare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale, așa cum se întâmpla și la Craiova. Efectul imediat a fost „sufocarea“ orașelor de mașinile parcate neregulamentar. De exemplu, la Craiova, după decizia Curții Supreme, polițiștii au trecut la amendarea șoferilor care parchează neregulamentar, însă s-au lovit de altă problemă: procedura greoaie de sancționare a șoferilor care nu sunt găsiți la mașină.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost pus în dezbatere un proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului Rutier, care încearcă să rezolve două mari probleme: ridicarea mașinilor parcate aiurea și obligarea celor care își cumpără o mașină la mâna a doua să o înmatriculeze pe numele lor.

Sursa: http://www.gds.ro/Local/2016-06-28/reguli-noi-pentru-ridicarea-masinilor-parcate-aiurea/

loading...
Loading...

Citește și

A ajuns la spital după ce a căzut BEAT cu bicicleta!

La data de 19 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Târgu-Cărbuneşti s-au sesizat din oficiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *