Remediile cu rădăcină și frunze de hrean alungă rapid răcelile

sanatate

Rădăcina și frunzele de hrean pot trata bronșitele, sinuzitele, paradontoza, reumatismul, gripa și răcelile, dar te scapă și de anemie, îți îmbunătățesc digestia. Din rădacina de hrean sau din frunze se obțin mai multe tratamente naturiste pentru afecțiunile deja amintite.

Siropul de hrean
Pentru tratarea sinuzitei, poți încerca hrean. Este de ajuns să iei o linguriță pe zi. Iată cum se prepară: în primul rând, dai prin răzătoare o rădăcină de hrean, apoi adaugi 4 linguri de miere. După aceea, treci amestecul printr-un tifon și obții siropul.

Vinul cu hrean
Pentru îmbunătăţirea digestiei sau pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace, contra anemiei şi pentru prevenirea pietrelor la rinichi este indicat să apelezi la vinul cu hrean. Modul de preparare al vinului cu hrean este acesta: într-un litru de vin roşu pui 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină. Astupi sticla şi lași la macerat 8 zile, după care filtrezi.

Iei 3-4 linguri din acest vin, în fiecare zi. Și durerile intense de dinți sunt domolite cu ajutorul acestui remediu natural.

Tinctura de hrean
În cazul răcelilor, gripei, a tusei și a infecțiilor urinare este indicată tinctura cu hrean. Iei câte o linguriță, de 3 ori pe zi. Aceasta nu este deloc greu de preparat. Dai prin răzătoare o rădăcină de hrean, o pui într-un borcan şi torni 100 ml alcool de 80 grade.

sursa: click.ro

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Ce poți trata cu flori de liliac

Nu doar florile de liliac au efect terapeutic, ci și frunzele. Acestea pot alina simptomele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *