Reprezentanții statului în AGA nu vor mai fi plătiți pentru simpla prezență

aga
Reprezentanţii statului care participă la şedinţele adunării generale a acţionarilor ar putea să nu mai fie plătiţi pentru prezenţă, conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Economiei.

Astfel, proiectul prevede abrogarea alin. (1) al art. 14 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2013, eliminându-se temeiul legal în baza căruia societăţile la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară pot retribui activitatea de participare a reprezentanţilor acţionarilor la şedinţele adunării generale a acţionarilor.

Se impun măsuri

Conform notei de fundamentare, în prezent unele dintre societăţile la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară acordă indemnizaţii. „Se impune luarea unor asemenea măsuri, având în vedere atât obligativitatea asigurării unui tratament egal între acţionarii unei societăţi, cât şi faptul că unele dintre societăţile la care actul normativ face referire sunt societăţi ale căror acţiuni sunt tranzacţionate pe pieţe de valori mobiliare, iar numărul acţionarilor este foarte mare, ceea ce ar face dificilă, din punct de vedere economic, plata unei asemenea remuneraţii către reprezentanţii tuturor acţionarilor’, se arată în document.

A.C.


loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *