REVOLTĂ în școlile din Gorj: AU CITIT INVERS! Părinții, INDIGNAȚI: „Nu au făcut decât să-i încurce!”

elevi

Ieri, s-a creat o adevărată isterie la nivelul întregii țări. Mai mulți părinți și elevi au spus că cerința punctului 6 de la Subiectul I de la proba de Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale, nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi candidaţi.

În problema respectivă este dată o diagramă care prezintă repartiţia notelor obţinute la un test la matematică de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Cerinţa este următoarea: „Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu…”. „S-au încurcat. Nu au înţeles exact cum se citeşte diagrama fiindcă nu era clar precizat care sunt notele şi care şir este numărul de elevi. Suntem câţiva care ne gândim să contestăm sau să se ia în considerare ambele variante. Nu e normal ca niște copii de clasa a VIII-a care dau pentru prima dată un examen important din viața lor să fie puși într-o asemenea încurcătură”, a spus mama unei fetițe de clasa a VIII-a, de profesie cadru didactic.

Profesorii spun că diagrama este una corectă

Profesorii nu sunt de acord cu părinții și spun că diagrama este una corectă, iar elevii trebuiau să fie atenți la această problemă. „Diagrama este enunțată corect însă elevii erau obișnuiți să li se enumere exact în axă notele elevilor și numărul de elevi. De aceea, unii elevi au citit invers diagrama. Dacă erau mai atenți, observau cu ușurință că notele nu pot fi de la 0 la 8, ci de la 1 la 10. Era de așteptat ca examenul să aibă un grad mai mare de dificultate față de anul trecut”, ne-a spus Rodica Pera, profesor de matematică la Școala Generală Nr. 8 din Târgu Jiu. Rezultatele de la Evaluarea Naţională se vor afişa vineri, 1 iulie, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 5 iulie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

matematica-subiecte

loading...
Loading...

Citește și

Îți place MUZICA? Ansamblul Doina Gorjului are mai multe posturi VACANTE!

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, Gorj organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă …

Un comentariu

  1. In dreapta diagramei este un patrat negru langa care scrie „Numar elevi”. Ala nu e pus la misto acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *