luni , 20 noiembrie 2017 - 9:55

RISC de INUNDAŢII! Lucrări pe Cioiana, la Țicleni

Cioiana-Ticleni

Muncitorii de la SGA Gorj efectuează, în această perioadă, lucrări pe cursul de apă Cioiana din orașul Țicleni. Acestea au rolul de a diminua riscul inundațiilor, căci în ultimii ani Cioiana a inundat grădinile și curților mai multor localnici.

Personalul tehnic al S.G.A.Gorj a verificat în teren starea cursurilor de apă și a lucrărilor hidrotehnice, aflate în administrarea S.G.A.Gorj, pentru a se putea interveni acolo unde situația o impune. Intervenția a avut loc după inundațiile de la sfârșitul săptămânii trecute. SGA Gorj efectuează lucrări pe cursurile mai multor râuri din județ. Sunt în execuție lucrări pe cursurile de apă: Ciocadia, Blahnița, Cioiana și Jilț unde se realizează secțiuni optime de tranzitare a viiturilor, diminuând astfel riscul inundațiilor. Deoarece în ultimii ani, Cioiana a ieșit din matcă și a inundat grădinile și gospodăriile mai multor localnici, autoritățile locale au anunțat SGA, iar reprezentanții instituției s-au apucat de treabă. „Este o lucrare excelentă, mai ales că anul trecut și acum câțiva ani, Cioiana a ieșit și ne-a inundat grădinile. Acum, la cât de adânc au săpat, nu va mai ieși nici dacă plouă trei zile la rând torențial! Ne am plâns primarului că iese Cioana și el a luat legătura cu cei de la Ape și au început lucrările, ceea ce ne bucură”, a spus Constantin Țicleanu, din orașul Țicleni. Sistemul de Gospodărire a Apelor a realizat și în primăvară mai multe lucrări de deviere a cursurilor de apă la Logrești, Bengești-Ciocadia. Au fost executate și lucrări de deviere a râului Gilort, care constau în consolidarea malurilor cu piatră brută și lucrări de terasamente. Potrivit unui comunicat al SGA, lucrări au mai fost efectuate și la întreținerea digurilor la Motru și Drăguțești.

loading...
Loading...

Citește și

Femeie cu șapte copii, din Gorj, DATĂ DISPĂRUTĂ! Soțul i-a SPART CAPUL, dar nu-i pasă! CINE a văzut-o ultima dată

O femeie de 38 de ani din Bengești-Ciocadia, mamă a 7 copii, cel mai mic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.