România datoare vândută

Jumătate dintre românii cu vârsta între 25 și 50 de ani au luat, în ultimii zece ani, între unul și patru credite de la bănci, relevă un studiu al Provident. Peste 35% dintre ei spun că singura mare realizare a ultimului deceniu este familia, în timp ce aproape 31% regretă că nu au părăsit definitiv România.

Studiul realizat de Ivox pentru Provident a luat în considerare răspunsurile a 1.396 de cetățeni români cu vârsta între 25 și 50 ani, utilizatori de internet. Concluziile trase pot fi considerate, astfel, optimiste în condițiile în care eșantionul de populație vizat are un nivel de trai peste media țării.

Pentru aproape 31% dintre persoanele intervievate, familia este singura mare realizare a ultimilor zece ani, iar încă 16% se mândresc mai ales pentru că au reușit să își cumpere o locuință. Doar  14% spun că cea mai importantă investiție pe care au realizat-o este dezvoltarea personală.

 “În privința comportamentului financiar, respondenții au afirmat că în ultimi 10 ani au luat un credit (31,9%) sau între 2 și 4 credite (18,9%). La aceeași întrebare, 26,2% din respondenți au afirmat că au cheltuit doar venitul lunar, fără să se împrumute, iar 18,2% au afirmat că au economisit. În cazul sumei împrumutate și a destinației banilor, 30,7% din respondenți au luat un împrumut personal, mai mare de 10 mii de lei. Unul din cinci respondenți a afirmat că nu a luat nici un credit (20,6%), în timp ce un procent similar, de 20,1% a răspuns că a contractat un credit mai mic de 10 mii de lei sau un card de credit (20% din respondenți). 18,7% din respondenți au afirmat că au luat un credit imobiliar în ultimii 10 ani“, arată cercetarea comandată de Provident.
loading...
Loading...

Citește și

Vremea se schimbă RADICAL!

Marti (24 aprilie)  Vremea va fi deosebit de caldã, dar va deveni, în general instabilã, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *