miercuri , 20 septembrie 2017 - 10:27

Românii din străinătate primesc 40.000 de euro dacă îşi deschid afaceri în ţară. Ce se întâmplă cu românii care n-au plecat?

Românii din străinătate care vor să își deschidă o afacere în țară pot cere de astăzi statului român un ajutor financiar în cuantum de până la 40.000 de euro și sprijin pentru cursuri de formare antreprenorială de tip e-learning. Solicitările pot fi depuse, până pe 29 noiembrie, de către cetățenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenței sau a domiciliului în străinătate de minimum un an.

Bugetul total al programului, denumit „Diaspora Start-up”, se ridică la 30 de milioane de euro.

În urmă cu o lună, Ministerul Fondurilor Europene a anunțat că cetățenii români din diaspora pot primi, pentru deschiderea unei afaceri, un grant de maximum 40.000 de euro, în două tranșe, plus 10.000 de euro ca primă de relocare în țară.

Ghidul cu detalii în acest sens poate fi analizat AICI.

loading...

Citește și

CUTREMUR: Sute de oameni în stradă!

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marţi în centrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.