Românii din străinătate, vizaţi de ANAF

Românii din diaspora care au proprietăți în țară vor putea, în cel mult o lună, să plătească taxele și impozitele locale online cu carduri emise de bănci din afara României, a declarat luni ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan.

“Înainte să fiu ministru, în cadrul unor întâlniri cu români din diaspora, aceștia au cerut ca plata taxelor și impozitelor să fie posibilă și cu carduri emise de bănci din afara României. În cel mult o lună, românii plecați la muncă în afara țării vor putea achita aceste obligații cu carduri de la bănci străine”, a spus Bostan, prezent la o conferință dedicată aniversării a 5 ani de la lansarea platformei www.ghiseul.ro.

“Vreau să anunț, astăzi, în premieră, că într-o lună de zile taxele și impozitele locale vor putea fi plătite de către românii care lucrează în afara țării cu orice card. Până acum puteau plăti doar cu carduri emise în țară. Până acum, aceștia trimiteau banii părinților prin Western Union, aceștia îi retrăgeau plătind un comision, apoi băteau drumul până la administrațiile financiare să plătească 100 de lei, 200 lei, 300 lei, cât era impozitul pe locuință. Acum, în cel mult o lună vom regla acest lucru”, declarat, luni, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan.

 El a adăugat că lipsa acestei facilități a condus la situații “mari consumatoare de timp și bani”.
Sursa: Profit.ro
loading...
Loading...

Citește și

UPDATE: Ghidul expediției de rafting pe Jiu, RESUSCITAT!

Un grup de persoane (18 din primele date) ar fi organizat rafting pe Defileul Jiului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *