S-a APROBAT: ANGAJATORUL trebuie să-ți dea BANI în plus la salariu! Vezi CONDIȚIA!

Indemnizația de neconcurență ar putea fi negociată între angajator și angajat doar pentru anumite domenii de activitate, conform informațiilor Profit.ro privind ultimele negocieri între patronate și sindicate pentru modificarea Codului Muncii.

 Senatul a aprobat, în urmă cu un an, o inițiativă cetățenească de modificare a Codului Fiscal, care introduce posibilitatea plății indemnizației de neconcurență inclusiv pe durata unui contract de muncă, nu doar la încetarea acestuia.

Potrivit Codului Muncii în vigoare, la încheierea unui contract individual de muncă sau pe parcursul acestuia, părțile pot negocia și cuprinde o clauză de neconcurență prin care salariatul să fie obligat ca, după încetarea contractului, să nu presteze, în interes propriu sau al unui terț o activitate care se află în concurență cu cea prestată la angajatorul său. Pentru această interdicție, angajatul primește o indemnizație de neconcurență calculată lunar și pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurență, care nu poate depăși doi ani.

http://www.profit.ro/stiri/social/exclusiv-indemnizatia-de-neconcurenta-ar-putea-fi-stabilita-in-codul-muncii-doar-pentru-anumite-domenii-de-activitate-15562671

PROFIT.RO

loading...
Loading...

Citește și

Inspectorii ITM Gorj continuă ancheta în urma exploziei de la Hurezani. AMENZI de 17.500 de lei!

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului de Muncă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.