luni , 11 decembrie 2017 - 19:05

S-a APROBAT: ANGAJATORUL trebuie să-ți dea BANI în plus la salariu! Vezi CONDIȚIA!

Indemnizația de neconcurență ar putea fi negociată între angajator și angajat doar pentru anumite domenii de activitate, conform informațiilor Profit.ro privind ultimele negocieri între patronate și sindicate pentru modificarea Codului Muncii.

 Senatul a aprobat, în urmă cu un an, o inițiativă cetățenească de modificare a Codului Fiscal, care introduce posibilitatea plății indemnizației de neconcurență inclusiv pe durata unui contract de muncă, nu doar la încetarea acestuia.

Potrivit Codului Muncii în vigoare, la încheierea unui contract individual de muncă sau pe parcursul acestuia, părțile pot negocia și cuprinde o clauză de neconcurență prin care salariatul să fie obligat ca, după încetarea contractului, să nu presteze, în interes propriu sau al unui terț o activitate care se află în concurență cu cea prestată la angajatorul său. Pentru această interdicție, angajatul primește o indemnizație de neconcurență calculată lunar și pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurență, care nu poate depăși doi ani.

http://www.profit.ro/stiri/social/exclusiv-indemnizatia-de-neconcurenta-ar-putea-fi-stabilita-in-codul-muncii-doar-pentru-anumite-domenii-de-activitate-15562671

PROFIT.RO

loading...
Loading...

Citește și

TOPUL celor mai bine plătiţi BUGETARI!

Mediafax: Topul ministerelor în funcţie de salariul mediu net din 2018: Angajaţii Ministerului Afacerilor Externe vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.