S-a deblocat Jilț Sud. Contractele proprietarilor de terenuri din fața excavatoarelor pot fi prelungite

excavator

O interpretare greșită a legislației muncii putea bloca total cariera Jilț Sud. A fost nevoie de clarificări din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu privire la prelungirea contractelor de muncă ale persoanelor angajate pe perioadă determinată, proprietari de terenuri, pentru ca situația să se deblocheze.

Activitatea la Cariera Jilţ Sud era pe punctul de a se opri total din cauza lipsei frontului de lucru și a eșuării negocierilor administrației CEO cu proprietarii de terenuri din zonă. Planul de reorganizare și restructurare aflat în derulare la nivelul companiei a tensionat și mai mult lucrurile, în condițiile în care persoanelor angajate pe perioadă determinată, pentru că au cedat terenuri în fața excavatoarelor, nu le-au mai fost prelungite contractele de muncă, din cauză că reînnoirea acordurilor de muncă era considerată ca o nouă angajare.
O adresă a ITM prin care lucrurile au fost clarificate, în sensul că prelungirea contractelor încheiate pe perioadă determinată nu este similară cu o nouă angajare, a salvat, practic, cariera Jilț Sud și minerii de acolo de la șomaj tehnic. În aceste condiții, Divizia Minieră a pus în mișcare excavatoarele blocate și se încearcă refacerea stocurilor de lignit, acestea fiind golite pe perioada blocajului.

Adrian Georgesculoading...
Loading...

Citește și

Bătaie în fața unui local din Motru, între un tânăr și bodyguardul fostei iubite! Amândoi au ajuns în arest

Doi bărbați din municipiul Motru au petrecut 24 de ore în arest, în urma unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *