S-A HOTĂRÂT AZI: 3,4 miliarde de lei ÎN PLUS MERG la salariile bugetarilor și cheltuielile statului, „cumpărări de bunuri şi servicii”

Guvernul a aprobat miercuri prima rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2016, a anunţat premierul Dacian Cioloş.  Priorităţile declarate ale rectificării bugetare sunt sănătatea, educaţia şi drepturile sociale. În fapt, pe cifre, cei mai mulţi bani s-au dus la pensii, salarii şi cumpărări de bunuri, iar cei mai mulţi au fost retraşi de la proiectele cu fonduri UE şi cheltuielile de investiţii în infrastructură. Sursele de creşteri la venituri sunt majorarea salariilor din sectorul bugetar, pentru care statul îşi va plăti impozit pe venit mai mare şi de la impozitul pe profit.

 ‘Am aprobat prima rectificare bugetară din acest an. Încă de la începutul mandatului ne-am asumat o gestionare a bugetului care să asigure menţinerea deficitului bugetar sub 3%. (…) Este o rectificare pozitivă’, a afirmat Cioloş, la Palatul Victoria.Statul se aşteaptă să strângă cu 3,4 miliarde de lei în plus faţă de cât a bugetat. Deocamdată, doar la primul semestru, e cu aproape patru miliarde de lei în minus faţă de cât a programat ca încasări în anul 2016.

De unde crede guvernul că va scoate bani

Potrivit ordonanţei privind rectificarea bugetară, cea mai importantă sursă de plus venituri este impozitul pe venit, care ar trebui să aducă spre un miliard de lei. Cel mai probabil, în urma majorărilor salariale acordate în sectorul bugetar.

Cheltuielile sunt de 3,4 miliarde în plus, faţă de buget. Cele mai mari creşteri de cheltuieli sunt în ordine la asistenţă socială 1,5 miliarde de lei, cheltuieli de personal, 845 de milioane de lei, cumpărări de bunuri şi servicii, 464 milioane de lei.
http://www.economica.net/rectificarea-bugetara-a-fost-aprobata_123771.html#ixzz4GvvnJVzq

loading...
Loading...

Citește și

6 ORE de Cod Galben în Gorj! Vezi localităţile vizate de meteorologi!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi după-amiaza, noi atenţionări nowcasting Cod galben de averse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *