Să închidem și să importăm CĂRBUNELE din Polonia!

cariera-excavator-carbune

Fostul premier, deputatul de Gorj Victor Ponta a scris pe facebook despre ce i-au cerut partenerii internaționali când era prim-ministru: „Când am devenit Prim Ministru în 2012 primele solicitări din partea „partenerilor internaţionali” au fost referitoare la „restructurările” din „RustBelt” ul României – să închidem energia produsă pe cărbune ( şi să importăm energie „verde” din Cehia, Germania, etc) să băgăm în faliment UCM Reşiţa ( că să aducem la hidrocentralele româneşti numai maşini produse în Franţa sau Germania) , să închidem mine (şi să importăm cărbune din Polonia) ! Să închidem spitalele din zona că sunt „nerentabile” , să comasăm şcolile că nu mai sunt copii, şi să îi punem pe oamenii din zona să trăiască din turism!!!
Am spus clar – cât timp eu sunt Prim Ministru şi PSD se află la Guvernare aceste idei antisociale şi antieconomice nu se vor pune în practică!!! Şi aşa a fost.

După care în 2016 au venit tehnocraţii şi distrugerea acelei zone ( şi a viitorului românilor care trăiesc acolo) se face „pas cu pas” – cu organizare „nemţească”! Iar Dl Cioloş şi miniştrii săi pun în practică această strategie şi vor să o finalizeze în 2017-18.

Din păcate în România nu există o singură „RustBelt” a cărei distrugere se realizează programat ( ironia istoriei face că această să fie exact regiunea din jurul Sarmizegetusei – simbolul nostru istoric)!!! Noi avem câteva oaze de dezvoltare în sensul „european” Bucureşti, Cluj, Timişoara, Oradea ( unde şi acolo la un tânăr bine plătit sunt 5 care muncesc din greu cu salariul minim pe economie) – în rest o ţară întreagă în care politicile „tehnocrate” şi „nemţeşti” înseamnă distrugere economică şi demografică, exodul tinerilor, lipsa de speranţa în viitor!
Sunt convins că datoria viitorului guvern este tocmai de a se ocupă de aceste zone ignorate şi dispreţuite din România! Iar „tinerii frumoşi şi liberi” care au mii de euro salarii la multinaţionale şi merg la proteste convocate pe Facebook cu cafeaua de la „Starbucks” în mâna trebuie să înţeleagă că ţară este a tuturor – şi că o societate atât de divizată economic are nevoie de unitate şi solidaritate, nu de „Legea Junglei” care ne guvernează azi! Şi care ni se propune de către Propagandă, Iohannis, Cioloş şi PNL să fie unică lege a României în anii următori!”, a mai scris acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Șase zile până la executarea CE Oltenia! Suma: 310.000 de lei

Complexul Energetic Oltenia a fost somat de un expropriat al satului Lupoița că va fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *