Să trăim bine…

mihaela-horvathPrea mulţi aleg să plece în străinătate. Pare că nu-i sperie nimic, dimpotrivă, sunt împinşi cu disperare, cumva de o mână nevăzută, spre alte ţări. Am multe cunoştinţe şi prieteni plecaţi „pe-afară”.

Recent, alţi părinţi şi-au lăsat cei patru copii în grija bătrânilor şi au plecat în Anglia. Ea, profesoară de limba română, lucrează de câteva zile într-unul din hotelurile de lux, cameristă. Între salariul de dascăl şi cel de cameristă este o discrepanţă uriaşă şi-mi dau seama, din nou, că ţara asta a noastră nu e normală. 16 milioane de lei vechi, cât câştiga aici, ca profesor, în Marea Britanie banii ăştia reprezintă leafa pe o săptămână. Şi-mi spune: „E al dracului de greu dar rezist surprinzător de bine”.

Urmează să-şi ducă şi copiii acolo, şi, dintr-odată, şase români dispar de aici, sunt viitori cetăţeni englezi. În ciuda Brexitului, a atentatelor, a unei lumi necunoscute lor până acum.
Pierdem cea mai importantă resursă, cea umană. Milioane de români au viitor, doar departe de casă. Este cel mai trist fenomen, cea mai mare migraţie după ’90. Niciun guvern din câte s-au perindat nu a fost deranjat de dispariţia masivă a mii de familii de români, dimpotrivă. Au încurajat migraţia forţei de muncă, obligând la salarii mizere în ţară.

Nu o să se schimbe nimic. Statul, incapabil de peste 25 de ani să asigure un trai decent contribuabilului care-l susţine, guvernează în folosul altora şi-şi dă afară proprii cetăţeni. Asta e realitatea.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

4 comentarii

 1. normal cei mai buni au plecat. în sensul de bine pregătiţi, apţi de muncă. O să rămână bătrânii , mediocrii şi bolnavii. Să vedem atunci hoţii de politicieni de unde o să mai fure

 2. Trist, dar adevarat .Fenomenul nu va fi oprit atita timp cit cei care conduc provin din rindul hotilor si al coruptilor((majoritatea) . Caonduce si deci decide politicul . Ca sa faci politica trebuie sa dai bani grei la partid pentru a putea sa fiiu pus pe liste la alegeri (daca doresti asta ) .Ei , daca doresti trebuie sa dai niste bani (grei ). Locul pe liste este in functie de suma . AMINTESC FAPTUL CA ,AM CITIT IN PRESA lLOCALA , CA LA ALEGERILE PARLAMENTARE TRECUTE .,AU FOST INTERVIEVATI CITIVA CANDIDATI DESPRE CE SUME SUNT DISPUSI SA CHELTUIE IN CAMPANIE. RASPUNSUL A FOST CA , INTRE 1,5 si 3,5 miliarde (ROL) . DE UNDE SI DE CE ?????????? Poate un om normal , care a cistigat bani pe un stat de plata ori dintr o afacere cinstita ,sa faca fata unei astfel de conditrie ?. EU CRED CA NU . EI NU , NU AU ACCES PE LISTE . Si atunci apar pe liste cei care au furat la greu, si au bani multi .coruptii si hotii .CISTIGA , SI APOI TREC LA RECUPERAT .
  SI ATUNCI SA VEZI DECIZII ,SA VEZI LEGI , SA VEZI CONDUCERE ,SA VEZI BINELE POPORULUI .
  SI EU AS PLECA DIN TARA ,INSA VIRSTA NU IMI MAI PERMITE .
  IN VIATA M-AM LUPTAT CU „MORLILE DE VINT ” SI NU AM SCHIMBAT EU LUMEA . PACAT . IMI PARE RAU .

 3. Stiam din surse neoficiale ca un parlamentar ar fi avut un salariu de 70 mil.(rol) pe luna . Pe an deci 840 mil.(rol). Intr-un manbdat , deci 3,360 mld. Cu 140 mil.(rol) mai putin decit era dispus sa investaesca .SI a fost ales . SI ACUM NU MAI ESTE IN PARLAMENT . CE L-A MINAT PE EL IN LUPTA , CE A DORIT ACEL ALES ?????????????????????????????? STIU O ZICALA : Ciinele nu fuge de bucatura ci de zburatura . AMARITII DE ROMINI PLEACA DIN CAUZA ZBURATURILOR PRIMITE .
  NOTA : EU DEJA NU AM INCREDERE IN PROPUNERILE DE CANDIDATI ANUNTATI PRIN PRESA ,PINA ACUM . SUNT TOT ACEIASI CARE M-AU DEZAMAGIT PINA ACUM ,CARE AU DISTRUS ECONOMIATARII ,AU DISTRUS TARA ..ATUNCI CU CINE AM SA VOTEZ ?

 4. Cu mata nea Patrule,atunci ai rezolvat si matale problema!😷

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *