SALARII mai MARI pentru MINERII din CEO! CINE DĂ ASIGURĂRI

mineri-bani

Liberalii gorjeni spun că mineritul din Oltenia este prioritar pentru PNL. Ca atare, au de gând să crească lefurile minerilor și energeticienilor, dacă vor ajunge la Putere după alegerile din 11 decembrie.

”În programul candidaților PNL Gorj, sectorul minier reprezintă o prioritate, liberalii luându-și angajamentul că vor face demersurile necesare pentru ca salariile minerilor să crească cu 20%, să fie soluționată problema exproprierilor și să se realizeze mixul energetic, astfel încât vânzările de energie să crească și implicit, veniturile companiei” – se arată într-un comunicat de presă remis, duminică, de PNL Gorj. Liderul Dan Vîlceanu spune că minerii pot încasa mai mulți bani, dacă va fi realizat mixul energetic și vor fi deblocate fronturile de lucru din fața excavatoarelor în minerit.”Pot fi crescute salariile minerilor. În condițiile în care deblochezi fronturile de lucru și trebuie făcut acest demers, și facem mix energetic, salariile minerilor pot să crească. Sunt vreo 8 ani de când unui miner nu i s-a mai pus un leu la salariu. Cred că, la anul, se pot începe demersurile pentru creșterea salariilor”, a declarat Vîlceanu.

Weber: PNL face promisiuni populiste

Mihai Weber este convins că gorjenii nu au cum să-i creadă pe liberali că vor crește salariile minerilor și energeticienilor. Deputatul PSD susține că promisiunile liberalilor sunt doar de campanie electorală.“Nu poți să vii, acum, pe fondul acestor nemulțumiri și să promiți ceva ce, practic, nu te caracterizează, pentru că într-un an de zile de când liberalii au guvernat această țară, nu s-a întâmplat absolut nimic bun în toate domeniile, nu numai în zona energetică. Eu m-aș opune în primul rând disponibilizărilor ca primă etapă și nu aș veni cu promisiuni populiste, n-au la bază o fundamentare clară și reală. Cum poți să crezi într-o formațiune care se opune majorării unor salarii clare trecute prin parlament ca și lege și mă refer la majorarea salariilor personalului din educație și sănătate? Cum să mai creadă oamenii într-o formațiune care doar promite și nu se ține de cuvânt?”, se întreabă Weber.

Iriza: E cea mai mare GOGOAȘĂ

Pentru Scarlat Iriza, promisiunile liberalilor sunt cancan-uri de campanie electorală. ”Un cancan de campanie pe care numai PNL poate să-l facă. Dacă erau băieți ca lumea, și mai ales Tudor Barbu, semnau legea energiei și se rezolvau toate. Cum să crești salariile politic?Salariile sunt crescute de Consiliul de Supraveghere al CEO împreună cu cei 5 directori ai CEO, nicidecum Vâlceanu și Barbu. Guvernul Cioloș a început să ne vândă țara, cum să rezolve aceste probleme. Asta e cea mai mare gogoașa pe care am auzit-o în viața mea , că ei măresc cu 20% salariile minerilor și energeticienilor. Ăștia au un tupeu fantastic”, a declarat deputatul ALDE.

loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *