SALARII REDUSE ÎN CEO! Ce spun LIDERII

mitrescu-caldaruse

Gabriel Căldărușe și Constantin Mitrescu speră ca Ministerul Energiei să facă rectificarea bugetară, așa cum a promis Victor Grigorescu.

Surse din conducerea CE Oltenia au relatat faptul că lefurile celor peste 14.000 de angajați ar putea fi reduse, în luna decembrie. Asta, pentru că nici până acum nu s-a rectificat bugetul companiei după ce, în toamnă, au fost concediați puțin peste 800 de oameni și nu 2000, cum au propus tehnocrații de la Ministerul Energiei. Gabriel Căldărușe nu ia în calcul acest scenariu. „Acest scenariu nu trebuie luat în calcul sub nicio formă. Ministrul Grigorescu are obligația să-și onoreze promisiunea conform discuțiilor care au avut loc la începutul săptămânii trecute. Trebuie rezolvată această problemă la nivel de minister, pentru că, până la urmă, ministerul este proprietarul majoritar al acestei companii și au și obligația să rezolve această problemă. Eu sper ca, săptămâna viitoare, să se întrunească AGA, care să accepte planul de restructurare care a fost făcut cu 800 de salariați. Dacă este adevărat că nu le pasă de ceea ce înseamnă CEO, ar trebui să plece, să nu mai stea în fruntea acelui minister, pentru că este un minister al statului român și nu a venit nimeni cu el în buzunar. Nu vom accepta ca aceste drepturile ale oamenilor să fie afectate. Eu sper ca în cel mai scurt timp să fie rezolvată această problemă, pentru că altfel, va da naștere unor probleme extraordinar de mari în cadrul CEO”, avertizează liderul SMEO,

Mitrescu: NU vor fi reduse SALARIILE

Constantin Mitrescu nu intră în panică. Liderul Sindicatului Energia Rovinari este de părere că, până pe 15 decembrie, ministrul Energiei, Victor Grigorescu va face rectificarea bugetară și angajații CEO își vor încasa lefurile integral. 14 milioane de lei este suma care trebuie asigurată pentru acoperirea a 1200 de salarii. „Nu se reduc salariile minerilor și energeticienilor. Cine a spus asta? Vor trebui mutate sumele, în perioada următoare. Avem promisiuni că, până la 15 decembrie sau când își termină mandatul de ministru Grigorescu, vor fi făcute rectificările. Sumele nu trebuie luate din altă parte, sunt acolo ca și economie la salariile compensatorii, nu cerem bani pentru fond de salarii sau pentru cheltuiala cu munca vie în plus. Banii se vor cheltui pentru salarii și pentru drepturi salariale. În jur de 14 milioane de lei noi știu că sunt acolo”, a declarat liderul FNME.

loading...
Loading...

Citește și

Când se va ÎNCHEIA un ACT ADIŢIONAL pentru salarizare în CE Oltenia!

Negocierile pentru noul CCM în CE Oltenia sunt practic încheiate. Noul contract va fi valabil …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *