marți , 24 octombrie 2017 - 12:14

Salariile bugetarilor | DOCUMENT

Salariile bugetarilor vor crește în etape până în 2022, iar raportul dintre remunerația minimă și cea maximă va fi de 1 la 13, cu sporuri în limita a 30%. Cel mai mic salariu va fi 1.625 lei, iar salariul cel mai mare va fi 21.540 lei, conform măsurilor care vor fi incluse în noua Lege a salarizării bugetarilor.

Salariile demnitarilor de rang înalt vor fi înghețate, ca „gest de solidaritate”, este indicat într-un document oficial. Conform ministrului Muncii, cel mai mare salariu va fi al președintelui, dar salariul premierului va fi redus cu 300 de lei față de nivelul actual.

Bugetul total pentru aplicarea Legii a fost calculat la 19,5 miliarde de lei, cel mai mic comparativ cu variantele anterioare.

Pentru funcțíi „greu ocupabile” (precum medicii și specialiștii din domeniul informatic) va fi acordat un spor de 30% la salariu, pentru a compensa salariile pieței private, plus un spor de 5% pentru performanță.

Creșterea medie a salariilor plătite din fonduri publice va fi de 37,3 % corelată cu creșterea economică prognozată. Masa salarială va crește de la 58 miliarde de lei în acest an la 60,1 miliarde de lei anul viitor și la 80 de miliarde de lei în 2022.

Activitățile vor fi clasificate pe 116 clase.

Cheltuielile cu personalul se vor ridica anul viitor la 7,6% din PIB, iar în intervalul 2018-2022 ar trebui să rămână la 7,5% din PIB.

Mai multe, aici: http://www.profit.ro/stiri/politic/document-salariile-bugetarilor-cel-mai-mic-1-625-lei-cel-mai-mare-21-540-lei-16063824

loading...
Loading...

Citește și

MOTRU: I-au furat bunurile din APARTAMENT știind că proprietarul este plecat la muncă în Italia!

La data de 24 octombrie a.c., polițiști de investigaţii criminale, din cadrul Poliției Municipiului Motru, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.