Salariile din privat au crescut!

Salariile din mediul privat au crescut cu 8%, iar bonusurile cu 22%, în al treilea trimestru din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Smartree Workforce Index, o analiză realizată de Smartree, companie care activează pe piaţa de externalizare a proceselor de HR, citată de Agerpres.

„Evoluţia salariilor a fost resimţită în toate zonele. Acest lucru se explică prin concurenţa tot mai puternică între companii pe piaţa forţei de muncă. În acest moment, mulţi angajatori se confruntă cu foarte mari dificultăţi în a găsi personalul necesar, în primă fază, şi în a-i reţine, în a doua fază”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Conform analizei, domeniile IT şi Retail, aflate în plin avânt în România, sunt însă în situaţia de a-şi înfrâna dezvoltarea din cauza lipsei forţei de muncă. Această situaţie a dat naştere la metoda recrutării direct de la companiile competitoare, ceea ce a dus şi la mărirea salariilor. La polul opus se află domeniile Financiar-bancar şi Asigurări, în care salariile au crescut cel mai puţin.

În contextul lipsei acute de candidaţi pentru poziţiile deschise, companiile au recurs la varianta introducerii bonusării, respectiv mărirea valorii bonusurilor deja oferite. În total, Indexul Smartree a înregistrat o creştere de 22,34% a bonusurilor în al treilea trimestru, faţă de perioada similară a anului trecut.

„Companiile au început să bonuseze activitatea angajaţilor pentru a-i reţine, dar şi pentru a-i motiva să fie cât mai eficienţi. De asemenea, un alt motiv al acestei creşteri semnificative ţine de evaluarea performanţelor angajaţilor, care se face din ce în ce mai mult în timp real, în funcţie de proiecte”, explică Adrian Stanciu.

 

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *