duminică , 24 septembrie 2017 - 9:45

Sănătate

Minunile pe care le face apa alcalină pentru organismul nostru

Experții în sănătate susțin că apa alcalină, fie că este cumpărată din comerț, fie că este obținută acasă, este o variantă foarte sănătoasă de hidratare pentru organismul nostru. Stopează procesul de îmbătrânire, sporește energia, ajută în problemele de infertilitate, reglează pH-ul organismului și previne îmbolnăvirile de afecțiuni cronice, precum cancerul. Apa este foarte bună pentru organism, și dacă bei peste …

Citește mai mult

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri de băut toamna!

Un obicei extrem de sănătos, băutul ceaiului aduce multiple beneficii asupra sănătății tale. Îți oferă un moment de relaxare pe care îl poți savura alături de cei dragi, o pauză de la muncă, modalitatea ideală de a te detașa de serviciu și a te duce acasă liniștit să te bucuri de familie și o sursă bună de vitamine și antioxidanți. …

Citește mai mult

Perele, fructele minune pentru o digestie bună

Suculente şi dulci, perele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe de toamnă. Sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi benefici pentru organism. Diabetul, anemia sau alergiile sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot fi prevenite şi tratate cu ajutorul perelor. Proprietăţi nutritive Pe lângă apă, celuloză, grăsimi şi clorofilă, perele conţin şi componente importante pentru sănătate: săruri minerale, calciu, …

Citește mai mult

Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afecţiuni

Folosit în bucătărie, busuiocul a devenit și o alternativă terapeutică în mai multe tipuri de afecțiuni. Tulburările digestive sau problemele respiratorii sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi tratate cu busuioc. Busuiocul furnizează o cantitate bună de vitamina A și C, dar și de acid rosmarinic. De asemenea, este o sursă excelentă de calciu și fosfor, minerale esentiale pentru …

Citește mai mult

Dieta cu semințe de dovleac: slăbești 6 kilograme într-o săptămână

Toamna este sezonul dovlecilor, de aceea te poți bucura din plin de efectele pe care le au asupra siluetei. Dacă vrei să slăbești rapid și să îți întinerești corpul, introdu în alimentația zilnică semințele de dovleac. Bogate în vitaminele K, B, C, E și A, acestea ajută totodată și la reglarea metabolismului și a densității sângelui. În timpul dietei este …

Citește mai mult

Această băutură întărește imunitatea și te ajută să slăbești!

Să îți poți menține kilogramele sub control și în același timp să îți fortifici imunitatea nu mai este acum o problemă. Iată care este mixul perfect pentru a obține acest lucru: Surplusul de kilograme nu este un aspect dorit de nimeni, mai ales că odată cu el vin la pachet o serie de afecțiuni ce îngreunează activitatea metabolismului tău. Eliminarea …

Citește mai mult

Obiceiuri care îți mențin creierul în formă

Cu cât sunt mai sănătoase obiceiurile tale zilnice, cu atât mai bine și mai ușor va fi pentru celulele nervoase să funcționeze și să se regenereze. Deși la prima vederea alimentația pare a fi doar o nevoie fizică aceasta are o semnificație mult mai amplă. Toate acțiunile tale din decursul unei zile se vor răsfrânge asupra activității tale cerebrale. Având …

Citește mai mult

De ce e mierea cel mai recomandat aliment

Nutriționiștii sunt de acord că mierea deține supremația față de alte alimente. Ea poate fi inclusă în alimentația zilnic, dar poate fi folosită pe piele și păr. Dar știai că îți poți prepara o băutură pe bază de miere? Iată care sunt beneficiile asupra sănătății ale băuturii pe bază de miere: Reușești să slăbești 100 de grame de miere conține …

Citește mai mult

Remediul care te va face să uiți de constipație

Sănătatea merge mână în mână cu digestia, un sistem digestiv deficitar se va răsfrânge asupra întregului organism. Astfel că alimentația și hidratarea corespunzătoare joacă un rol extrem de vital, motiv pentru care mâncarea procesată și substanțele toxice ar trebui evitate cu orice preț. Din păcate constipația nu are o vârstă anume la care să apară și să îți dea bătăi …

Citește mai mult

Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului

Arunci cojile de ouă fără să bănuiești ce beneficii au și cum trebuie folosite? Ei bine, cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul şi molibdenul. Consumul de coji de …

Citește mai mult

Chefir sau iaurt: care este mai sănătos?

Chefirul, la fel ca iaurtul, este un produs lactat sănătos. Ambele surse bogate de proteine, calciu, potasiu și complexul de vitamine B, în timp ce fiecare oferă un amestec unic de bacterii intestinale benefice. Dar este unul mai sănătos sau mai bun decât celălalt? E greu de spus! Chefir versus iaurt Principalele diferențe dintre chefir și iaurt sunt tipurile și …

Citește mai mult

Ce boli se agravează toamna

Schimbările atmosferice petrecute odată cu venirea toamnei ne afectează mult organismul. Variaţiile bruşte de temperatură, umezeala şi presiunea atmosferică ridicate fac ca bolile cronice să se activeze, iar alergiile şi infecţiile să apară. Astmul şi alergiile. Toamna este un sezon propice alergiilor şi astmului. Astmul alergic este cel mai comun tip de astm, aproximativ 90% dintre copiii astmatici prezentând alergii, …

Citește mai mult

Motivele pentru care trebuie să mănânci sfeclă roșie

Toamna pare să-și intre în drepturi. Asta înseamnă că încep să apară fructele și legumele specifice anotimpului, inclusiv sfecla roșie. Această legumă este considerată protectoarea ficatului, însă rezultatele noilor studii arată că sfecla este una dintre cele mai sănătoase legume. Culoarea sfeclei este de un roșu intens. Asta înseamnă că este sursă bogată de vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți. De …

Citește mai mult

Cartofii dulci previn constipația

Delicioși și bogați în betacaroten, cartofii dulci sunt indicați a fi consumați cât mai des mai ales pe perioada toamnei când organismul are nevoie de un aport mai mare de vitamina C. Dacă vrei să te menții în formă și ești în cautarea alimentelor cu un conținut caloric scăzut atunci optează pentru cartoful dulce. Cantitatea de potasiu regăsită în acest …

Citește mai mult

Ce trebuie să știi despre porumb când ești la dietă

Porumbul fiert reprezintă un deliciu al sezonului. Cu toate acestea, pe seama porumbului au apărut tot felul de mituri. Mulţi oameni sunt convinşi că acesta nu este sănătos. Bogat în hidrocarburi, amidon, vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu și potasiu, porumbul are o serie de beneficii pentru sănătate. Protejează inima, rinichii, ficatul, mărește vitalitatea și are efecte …

Citește mai mult

Cât de sănătoasă este pâinea pe care o consumăm?

Majoritatea semenilor noștri consumă pâine albă. Fie că sunt bolnave sau în vârstă, multe persoane apreciază consumul de pâine albă ca fiind un aliment valoros pentru hrana de fiecare zi. Mai mult, sunt persoane care consumă pâinea albă și sub formă de pesmet, motivând că în această formă, pesmetul se digeră mai ușor. Dr. Daniel Menraht pledează pentru o viață …

Citește mai mult

Ce să mănânci dacă ai gastrită

Durerile de stomac nu te lasă să te bucuri de mâncărurile tale preferate? Poate ar trebui să te întrebi dacă nu cumva suferi de gastrită. Un regim alimentar corect te ajută la tratarea afecțiunii. Senzaţia de arsură la stomac, durerile abdominale, greaţa și balonarea pot fi date uitării dacă știi ce și cât să mănânci. Cauzele apariției gastritei sunt diverse: …

Citește mai mult

5 afecţiuni care se pot trata prin înot

Chiar dacă vara e pe final, nu înseamnă că trebuie să spunem adio înotului. Acest sport complex, practicat în mod constant la bazin, tratează în mod uimitor o mulţime de probleme de sănătate. Instructorul Bogdan Marin ne detaliază 5 dintre acestea. Diabetul Principalul factor ce duce la apariţia diabetului este aportul mare de glucoză pe care îl administrăm corpului nostru, …

Citește mai mult

Rădăcina de păpădie distruge celulele canceroase

Chiar dacă mulți o consideră o buruiană fără nicio întrebuințare, păpădia este o plantă valoroasă, folosită atât ca aliment, cât și ca medicament. Totuși, tot mai multe cercetări arată că rădăcina de păpădie este una dintre cele mai puternice arme de luptă împotriva cancerului. Despre păpădie se știe că are proprietăți diuretice, curăță ficatul, ajută la tratarea alergiilor și este …

Citește mai mult