duminică , 19 noiembrie 2017 - 16:15

Sănătate

Când avem nevoie de probiotice

Atunci când dezechilibrele apar la nivel bacterian organismul tău este slăbit în fața virusurilor și predispus la anumite afecțiuni. Organismul uman este creat astfel încât să funcționeze corespunzător indiferent de tratamentele la care acesta este supus, însă chiar și așa există cazuri în care are nevoie de ajutorul tău pentru a remedia anumite dezechilibre. Modalitatea de informare a corpului fiind …

Citește mai mult

Ceapa roșie, eficientă în combaterea cancerului

Albă sau roșie? Rețetele de obicei nu specifică, pe principiul „să fie ceapă“, ceea ce nu e neapărat rău, pentru că ceapa e bună oricum ai da-o. Bună la sănătate vrem să zicem. Dar studiile spun că ceapa roșie e mai puternică decât cea albă în lupta împotriva cancerului, pentru că are o cantitate mai mare de antocianină și quercitină. …

Citește mai mult

Nas înfundat? Încearcă aceste remedii!

Te doare capul, strănuți, respiri cu greutate? E clar, ai răcit! Deoarece picăturile nazale pot avea efecte adverse pe termen lung, încearcă să îți desfunzi nasul cu câteva produse naturale. Din cauza virozelor sau alergiilor, mucoasa care căptușește cavitatea nazală și sinusurile se irită și secretă exces de lichid, ceea ce duce la înfundarea nasului. Inhalații cu ulei de mentă …

Citește mai mult

Tratamente din bătrâni pentru «roşu în gât»

Amigdalita sau, în termeni populari „roşu în gât”, este mai degrabă o boală a copilăriei şi constă în inflamaţia amigdalelor, care devin roşii. În sezonul rece, cele mai multe forme sunt provocate de virusuri, astfel că tratamentul cu antibiotice nu are nici un efect, dimpotrivă. Mult mai indicate sunt remediile naturiste. Bunicii noştri aveau nişte leacuri cu care nu dădeau …

Citește mai mult

Laptele de capră, mai sănătos?

Deşi nu este un tip de lapte foarte popular la noi în ţară, laptele de capră este unul dintre cele mai consumate produse lactate în multe zone de pe glob. Beneficiile lui sunt multiple, fiind o excelentă sursă de calciu, bogat în substanţe nutritive. Din punct de vedere nutriţional, laptele de capră prezintă multe asemănări cu cel de vacă. Cea …

Citește mai mult

Portocala, sursa ta de sănătate

Am auzit de foarte multe ori spunându-se că alimentele sănătoase nu sunt gustoase și că cele gustoase sunt nesănătoase. Dar, ca peste tot, există excepții. Multe fructe, de exemplu, sunt gustoase, delicioase și, desigur, sănătoase. În funcție de sezon, fructele au foarte multe beneficii asupra sănătății. Ele conțin o cantitate importantă de antioxidanți, vitamine și minerale, care oferă organismului doza …

Citește mai mult

Sarea, la fel de nocivă ca zahărul?

Sarea. Ingredientul universal, toată lumea îl știe, practic, îl folosim zilnic uneori cu știință, alteori fără știință. Multe sunt alimentele care au conținut ascuns de sare, așa cum sunt și cele cu conținut ascuns de zahăr. Dacă despre zahăr știm că nu e bun, nici cu sarea nu ne putem lăuda. O dietă bogată în sare e legată de inflamații, …

Citește mai mult

Ce trebuie să știi despre homeopatie

O metodă complementară de tratament, pusă la punct de medicul german Samuel Hahneman și folosită în toată lumea – așa am putea descrie homeopatia. Homeopatia se folosește de asemenea de medicamente, nu doar de leacuri băbești, aspect cunoscut de foarte puțini oameni. Astfel că, datorită a doi francezi farmaciști și frați pe numele lor Boiron, homeopatia este o parte a …

Citește mai mult

Uite ce boli tratează sfecla roşie!

Cu un conţinut nutriţional extrem de variat, sfecla roşie nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. Găsim în ea tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie. Uite ce boli tratează! Diabetul Sfecla roşie este unul dintre alimentele recomandate pentru stabilizarea …

Citește mai mult

Așa se prepară cel mai bun antibiotic natural!

Fluctuațiile gradelor din termometre mai mult ca sigur îți vor influența starea de sănătate, astfel că este recomandat să apelezi la tratamente naturiste pentru a evita răceala sau gripa. Avantajul consumului de antibiotic natural este că îți va întări întreg organismul fără niciun fel de efecte secundare. Alimentația este pionul principal în menținerea sănătății, astfel că mai ales în această …

Citește mai mult

Permis și interzis în boala hemoroidală

Întâlnită cel mai adesea la femeile însărcinate și la bărbați, boala hemoroidală afectează o mare parte din populație. Netratată corespunzător se poate agrava, de aceea este bine să știi ce măsuri sunt indicate și care nu. Toate persoanele au vene hemoroidale în zona anală. Hemoroizii sunt considerați a fi patologici în momentul în care depășesc anumite dimensiuni și cauzează probleme. …

Citește mai mult

La ce pericole te expune statul la calculator

Statul foarte mult la calculator poate avea efecte negative asupra sănătății coloanei tale vertebrale, în special asupra zonei cervicale. Din păcate statul în fața calculatorului mai mult de 30 de minute poate avea repercusiuni asupra spatelui tău. Astfel că, numărul cazurilor de hernie de disc cervicală sunt în creștere, tot mai multe persoane acuzând dureri atât la nivel cervical cât …

Citește mai mult

Tratează tusea cu semințe de dovleac

Dacă vremea schimbătoare este responsabilă pentru răceala de sezon, încearcă s-o tratezi cu ajutorul leacurilor naturiste! Unul dintre cele mai indicate este cel cu semințe de dovleac. Acum este perioada în care organismul este expus la tot felul de viroze, răceli și afecțiuni mai ales la nivelul căilor respiratori. Dacă vrei să combați aceste afecțiuni de sezon, indicat ar fi …

Citește mai mult

Varza tratează ulcerul

Apreciată ca aliment, varza este şi un remediu care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive. Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi. …

Citește mai mult

Știi de câte boli te vindecă hreanul?

Deși este evitat de anumite persoane, hreanul reprezintă o veritabilă sursă de sănătate. Dacă l-ai examina mai amănunțit ai afla că hreanul are multiple proprietăți printre care proprietăți antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodisiace, antiparazitare și antianemice. Însă paleta sa largă de utilitate nu se oprește aici deoarece este antiscorbutic, colagog, diuretic, revulsiv puternic, crește tensiunea arterială, este vasodilatator …

Citește mai mult

Așa scapi de tuse în mod naturist!

Nimic nu este mai neplăcut decât o tuse seacă, mai ales pe timpul nopții. Combate acest simptom al răcelii cu ajutorul leacurilor făcute în casă din ceapă, usturoi, hrean! Dacă ai fost răcit și acum ai rămas doar cu o tuse seacă ce pare a nu mai trece, este momentul să apelezi la câteva trucuri naturiste. Poți să apelezi cu …

Citește mai mult

Cartoful, legumă și medicament

Una dintre cele mai consumate legume, nelipsit din casele românilor, cartoful pare a se bucura de adevărate efecte terapeutice pentru organismul uman. Deși nu au existat dintotdeauna pe pământul românesc, cartoful este extrem de versatil și se pot transforma cu ușurință într-un fel delicios de mâncare. În plus are avantajul că se găsește ușor pe tot parcursul anului, este ieftin …

Citește mai mult

Ai buzele uscate și palide? Poți avea o anemie!

Primele probleme de sănătate se observă la nivelul buzelor, părului, unghiilor. Descoperă ce afecțiuni semnalează buzele crăpate, palide, iritate! Ai carență de fier sau de vitamina D O anemie sau o nevoie mai mare de vitamina D pot fi cauzele pentru care ai buzele palide. Încearcă să petreci mai mult timp în aer liber, să faci o plimbare, mai ales …

Citește mai mult

Ce poți trata cu ceapă

Cunoscută ca fiind ingredientul cel mai folosit în bucătărie, ceapa este una dintre cele mai sănătoase legume, având nu doar virtuți culinare, ci și terapeutice. Ceapa este bogată în vitaminele B6, C, E și în minerale cum sunt siliciul, potasiul, seleniul, iodul, fosforul, sulful, calciul, fierul și sodiul. Un compus valoros din ceapă este quercitina, care s-a dovedit că ar …

Citește mai mult

Ce trebuie să știți despre Pomelo, cel mai mare fruct din familia citricelor

Despre Pomelo, nutriționiștii din multe țări susțin că este un fruct cu numeroase proprietăți nutritive miraculoase și un tonic de excepție pentru organismul uman. Aceste proprietăți nutritive extraordinare s-ar datora mai ales conținutului ridicat de substanțelor active : potasiu, fibre și Vitamina C. Pomelo este un fruct exotic din familia citricelor, despre care românii nu știu mare lucru. De aceea, …

Citește mai mult