sâmbătă , 29 aprilie 2017 - 1:53

Sănătate

5 alimente care te scapă de balonare

Ești adesea balonat și nu știi ce să mai faci ca să scapi de senzația de disconfort? Află ce alimente ai putea să mănânci pentru a rezolva această problemă! De regulă, balonarea apare din următoarele cauze: alimentația necorespunzătoare (zahărul, carbohidrații și fibrele alimentare dure, spre exemplu, mazărea, prăjelile, maioneza, băuturile carbogazoase sunt doar câteva), constipația, tranzitul intestinal lent, retenția de …

Citește mai mult

Uite cum ne distruge telefonul!

La finele lui 2014, doar 44% din populaţia planetei deţinea un telefon inteligent. Trei ani mai târziu, statisticile arătau că peste 64,8% din planetă deţinea un aparat inteligent. Recent, un studiu realizat în România a arătat că până la vârsta de 17 ani, copiii ajung să petreacă 5 ore pe zi pe telefonul mobil. Iată consecinţele utilizării excesive! Dependenţă Dependenţa …

Citește mai mult

Alimente care topesc grăsimea

Lupta cu kilogramele este o problemă majoră pentru multe femei, care ar face orice ca să elimine grăsimea ce se depune pe abdomen şi nu numai. Anumite alimente te pot ajuta să scapi mai repede de depozitele adipoase. Conopida Cheia succesului pentru a te menţine slabă este să obții suficiente fibre din alimentație, fiindcă acestea contribuie la sănătatea sistemului digestiv …

Citește mai mult

Tratamente naturiste cu flori de liliac

Ne copleşeşte cu parfumul lui inconfundabil, dar ne oferă şi bucurii de sănătate. Aşadar, după ce te-ai bucurat de aroma liliacului în casa ta, nu-l arunca! Pune florile la uscat şi foloseşte-le pentru a trata diferite afecţiuni. Te scapă de balonare În cazul în care ai parte de disconfort hepatic, balonări sau stări de vomă, este indicat să bei ceai …

Citește mai mult

Cele mai importante vitamine pentru organism

Fără vitamine, organismul nu poate funcţiona în parametri normali. În afara laptelui matern, nici un alt aliment nu conţine tot necesarul de substanţe nutritive de care corpul tău are nevoie. De aceea este bine să ai grijă ca hrana ta să fie cât mai diversificată.  Vitaminele B reînnoiesc celulele Direct răspunzătoare de buna funcţionare a sistemului nervos şi imunitar, ajută …

Citește mai mult

Urzica revitalizează organismul

Bogată în aminoacizi, vitamine, săruri minerale și acid folic, urzica este un adevărat pansament pentru organism, fiind folosită atât în prepararea tocănițelor și a supelor, cât și cu scop terapeutic, în infuzii, decocturi și tincturi. Un fel de vestitoare a primăverii, urzica se găsește din abundență în zonele necultivate de deal, câmpie și munte, acolo unde solul este umed, în …

Citește mai mult

Măști sănătoase cu efect antirid instant

Dacă nu ai timp să mergi la salon pentru un tratament de înfrumusețare și vrei să ai parte de un moment de răsfăț la tine acasă, atunci apelează la ce ai prin bucătărie. Da, ai citit bine, multe dintre produsele care se găsesc cu siguranță în frigiderul sau în bucătăria ta îți pot oferi un efect antirid instant și de …

Citește mai mult

Ceașca de sănătate: Top 5 băuturi tonice la concurență cu cafeaua

Datorită suprasolicitărilor, fiecare dintre noi are nevoie de o ceașcă de cafea pentru a se energiza. Deseori, după ce cafeaua a fost băută, vigoarea se risipește. În același timp, sunt persoane care nu tolerează cafeaua sau medicul nu le permite să consume această băutură. Totodată, nutriționiștii europeni susțin că anumite băuturi, preparate din legume și din fructe, sunt mult mai …

Citește mai mult

Lintea te scapă de problemele digestive

Lintea este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătatea ta, asigurând nutrienţii de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corespunzător. Este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine şi este bine să profitaţi, mai ales dacă ţineţi post. Iată principalele atuu-uri ale acestei legume! Favorizează tranzitul intestinal. Pentru că este bogată în fibre, normalizează nivelul de colesterol din …

Citește mai mult

Efectele miraculoase ale amestecului de miere şi scorţişoară

Mierea şi scorţişoara, două ingrediente simple, dar extrem de sănătoase, care se găsesc în orice bucătărie, pot face minuni atunci când sunt consumate împreună. Ambele au proprietăţi antibacteriene, antibiotice, antiinfecţioase, cu acţiune de la tubul digestiv, căile respiratorii, până la nivelul pielii. Adaugă într-un borcan cu miere câteva linguri de scorţişoară şi obţii nu doar un desert delicios, ci şi …

Citește mai mult

De ce este bine să mâncăm gulii

Sursă bună de vitamina C, gulia ajută în special la întărirea oaselor, cartilajelor, dinţilor şi gingiilor. Iată cele mai importante beneficii pe care această legumă le adduce organismului nostru. Gulia conţine o cantitate semnificativă de vitamine, în special din complexul B, precum niacina, vitamina B6 (piridoxină), tiamină (B1), acid pantotenic (vitamina B5). Aceste vitamine sunt esenţiale pentru o bună funcţionare …

Citește mai mult

Argila verde combate acneea și căderea părului

Dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu tenul, părul sau kilogramele în plus și cauți un remediu naturist, atunci trebuie să afi despre avantajele consumului de argilă. Indiferent că vrei să scapi de acnee sau să-i redai suplețea corpului și strălucirea părului, argila verde îți poate fi de mare ajutor. Natura întotdeauna a fost la îndemâna ta pentru …

Citește mai mult

Ciupercile, «carnea» sănătoasă a pământului

Numite şi ”carnea vegetală”, ciupercile sunt super-alimente. Nu conţin grăsime, zahăr sau sare, însă sunt pline de minerale, apă şi fibre. Şi pentru că tot e perioada postului Paştelui, haideţi să vedem câte beneficii ne aduc dacă le consumăm. Ciupercile sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitaminele B şi D. Conţin minerale esenţiale (potasiu, cupru, fier şi fosfor), însă …

Citește mai mult

6 motive să mănânci zilnic un măr

Printre alimentele bogate în flavonoizi, substanțe cu efect antioxindat, se numără și merele, care previn inflamațiile și deteriorarea celulelor. Substanțele antioxidante pe care ți le conferă mărul reduc efectele radicalilor liberi cum ar fi afecțiuni la nivelul inimii, îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor. Pentru a combate acest lucru este bine să mănânci alimente bogate în flavonoizi care acționează …

Citește mai mult

Slăbește cu ajutorul morcovilor mov!

Acest soi de morcovi mov conține vitamina A și este bogat în antociani, compuși antioxidanți care se găsesc și în afine. Studiile au arătat că acești pigmenți albaștri și violet pot îmbunătăți memoria, spori acuitatea vizuală, proteja împotriva atacurilor de inima, acționa ca anti-inflamatoare și chiar susține controlul greutății. Motive să mănânci morcovi violet Acest soi de morcovi îmbunătățește sănătatea …

Citește mai mult

Dieta celor 21 de zile

Slăbitul e la modă. Există o serie de diete, dar și tot felul de suplimente care îți promit „marea cu sarea“. Totuși cum faci să slăbești dar să nu te înfometezi? Dacă vrei o schimbare pe termen lung, ar trebui să alegi un regim ținut pe o perioada mai mare. Nu este deloc recomandat să ții diete drastice care să …

Citește mai mult

Leacuri naturiste cu ceapă verde

În plin sezon al verdeţurilor pline de vitamine şi minerale, ceapa verde poate fi şi ea un leac naturist pentru diferite afecţiuni. Susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Profitaţi din plin de acest medicament de excepţie! Întăreşte sistemul imunitar Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele …

Citește mai mult

Ceaşca de sănătate: Remedii excelente pentru împrospătarea memoriei

„Minte sănătoasă într-un corp sănătos!” rămâne dezideratul preferat a zeci și zeci de generații. Deseori trebuie să facem faţă unei perioade solicitante. De aceea, procesul de revigorare a memoriei trebuie susţinut și cu băuturi tonice, bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc) şi vitamine : C şi E (mai ales). După o cură bogată în sucuri de citrice, de …

Citește mai mult

Scapă de kilogramele în plus cu ajutorul curei de praz!

Bun la gust și cu o serie de beneficii asupra sănătății, prazul este un aliment minune pentru o serie de afecțiuni. Prazul face parte din familia plantelor Allicaeae, precum ceapa și usturoiul, însă este mult mai dulce, iar denumirea sa științifică este „allium porrum“. Poate fi consumat crud, gătit, dar și sub formă de suc, tinctură, sirop sau cataplasme. Nu …

Citește mai mult

Spanacul, un antioxidant de top

De un verde intens şi lucios, spanacul este una dintre plantele cele mai benefice pentru organismul nostru. Prin consumul acestei plante, o persoană acumulează vitaminele A, C, K şi fier, calciu, acid folic, fibre. Iată de ce trebuie să-l puneţi pe masă cât mai des posibil. Dietă. O cană de spanac conţine aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre, …

Citește mai mult