Sânmărtean și Pandurii: ”Rămân până la capăt, nu vreau să plec la jumătatea drumului…”

faza1-sanmartean

Unul dintre cei mai valoroși jucători care au îmbrăcat tricoul pandurilor în istoria grupării de fotbal gorjene, mijlocașul Lucian Sânmărtean, este decis să rămână la Târgu Jiu. Sau cel puțin până în pauza de iarnă, când fostul internațional va încerca să-și găsească un alt angajament ce vizează performanța.

Deși o bună parte dintre colegii săi de echipă au preferat să pună punct evoluțiilor la Pandurii pentru acest sezon, veteranul Lucian Sânmărtean arată că este un mare caracter și vrea să ajute trupa lui Grigoraș ”până la capăt”. Adică, cel puțin până în iarnă, când drumurile dintre Pandurii și Sânmărtean se vor despărți, cel mai probabil. Fostul internațional este dispus să ajute formația gorjeană pentru a aduna cât mai multe puncte, în tentativa de a se salva de la retrogradare. Spre deosebire de alții, Lucian Sânmărtean nu se consideră deloc o vedetă și vrea să intre în terenul de joc la fel că orice jucător profesionist. ”Deocamdată mai stau aici până la final. Am și vorbit cu domnul Grigoraș, i-am zis că rămân până la capăt pentru că nu vreau să plec la jumătatea drumului. Până în iarnă încerc să ajut cât pot de mult echipa, după care, voi încerca să mă mut deoarece e o situație cunoscută la Pandurii, una gravă, în care jucătorii nu pot să facă performanță în acest sezon. Deocamdată vom intra în teren și vom da totul. Nu vrem să ne facem de râs, doar suntem jucători profesioniști, cu blazon, fiecare cu nume. Cei care au rămas să joace vor să demonstreze că sunt fotbaliști de calitate, de caracter. Cred că asta ne mai ține încă, împreună, până în iarnă. Apoi, fiecare își alege drumul pe care vrea să meargă”, mărturisește Sânmărtean. Mijlocașul pandurilor recunoaște totuși, că peste câteva luni are șanse foarte mari de a evolua la o altă formație, chiar dacă nu a purtat încă nici o discuție de transfer. ”Până acum nu am discutat cu absolut nimeni pentru că încă sunt sub contract cu Pandurii. Nu vreau să discut deocamdată cu absolut nici o echipă. Abia în pauza de iarnă, când voi sta mai liniștit, voi analiza ce oferte sunt și în funcție de dorințele fiecărei părți, voi lua o hotărâre”, a precizat Sânmărtean.

Sânmărtean l-a adoptat pe ”Ancelotti” Trocan!

fazaAlături de alți doi tineri colegi de la Pandurii, Ionuț Angelotti Trocan a debutat săptămână trecută, în Liga I, în partida din etapa a XVI-a, cu ACS Poli Timișoara. Născut pe 7 octombrie 1995, Trocan are acum șansa să joace din ce în ce mai mult în primul eșalon și chiar alături de nume mari precum Lucian Sânmărtean (cel puțin până la iarnă). ”Ancelotti” Trocan a fost adoptat rapid de Sânmărtean, căruia îi este coleg de cameră. Veteranul pandurilor are numai cuvinte de laudă la adresa tânărului debutant: ”Trocan este chiar prietenul meu, toată echipa face mișto pe chestia asta, că l-am, adoptat! Nu chiar ca și Ancelotti… Toată lumea spune că e copilul meu și că, ce zic eu aia face. Și deja a debutat în Liga I, cu Timișoara a făcut un meci bun când a trecut în partea dreaptă. Evoluția lui e încântătoare pentru mine, este dătătoare de speranță și ar trebui să rămână la fel ca și ceilalți tineri, concentrați la fiecare antrenament, la fiecare joc. Acum chiar au posibilitatea să demonstreze că sunt jucători valoroși”, a dezvăluit Lucian Sânmărtean. Fundaș dreapta de meserie, ”Ancelotti” Trocan a fost botezat după numele actualului antrenor de la Bayern, Carlo Ancelotti, fotbalist care și-a petrecut perioada de glorie la mijlocul anilor 90. Interesant e că, deși s-ar fi dorit ca numele oficial să fie Ancelotti, funcționarul care i-a făcut certificatul de naștere a scris ”Angelotti”. Trocan nu este singurul jucător român din Liga I cărui i s-a pus un nume de fotbalist celebru, Gavrilă Pele Balint, Ionel Tersinio Gane sau Sandu Rocco fiind doar câteva exemple în acest sens. ”Ancelotti” Trocan e fan al brazilianului Dani Alves, fundașul dreapta de la Juventus. Născut în Bănie, fost junior la Universitatea Craiova, Angelotti a mai trecut, înainte de Pandurii, pe Școala de Fotbal a lui Gică Popescu.

loading...
Loading...

Citește și

Pandurii a mai urcat în clasament, fără să joace

După consumarea rundei cu numărul 29, Pandurii ocupă poziția a XVII-a în clasamentul ligii secunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *