luni , 23 octombrie 2017 - 16:32

Săpunuri folosite și de gorjeni, INTERZISE

Reclamele ne anunță că săpunurile antibacteriene sunt bune, dar unii specialiști spun că aceste produse ne pot face mai mult rău decât bine.

 Aceasta este concluzia la care a ajuns Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) care a interzis săpunurile antibacteriene în SUA.

Dr Janet Woodcock, directoarea centrului FDA, a spus: „Oamenii ar putea crede că produsele pentru spălat antibacteriene sunt mai eficiente şi previn răspândirea germenilor, dar nu avem nicio dovadă clară că sunt mai bune decât săpunul simplu cu apă”.

Noua regulă se aplică oricărui săpun sau produs antiseptic care conţine unul –sau mai multe – dintre cele 19 ingrediente interzise. Printre acestea se numără triclocarbonul şi triclosanul.

Nu sunt afectate de interdicţie dezinfectantele de mâini şi şerveţele umede pe bază de alcool– pe care FDA încă le investighează.

FDA a acordat fabricanţilor un termen de un an pentru a-şi retrage produsele de pe piață, scrie BBC Mundo. Săpunurile antibacteriene sunt folosite pe scară largă și în România, dar decizia FDA privește doar SUA.

Sursa: Dcnews.ro

loading...
Loading...

Citește și

Femeie prinsă la FURAT într-un supermarket din Târgu Jiu!

La data de 21 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Un comentariu

  1. I-a mai zi tu, Ultima Ora, ce-ai înțeles? Concluzia ta este: ” Folosirea săpunului de către gorjeni, INTERZIS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.