SĂRBĂTOARE MARE azi! Ce e bine SĂ FACI

Prima sâmbătă din Postul Crăciunului! Ce trebuie să faci astăzi și ce Sfinți sunt pomeniți

CALENDAR ORTODOX 2016. Ziua de 19 noiembrie marchează în calendarul ortodox 2016 prima sâmbătă a Postului Crăciunului, zi în care este bine să fie date de pomană produse de post și să fie aprinse lumânări pentru persoanele care au murit. La această dată sunt pomeniți și mai mulți Sfinți.

Sfântul Proroc Avdie este pomenit în calendarul creștin ortodox la 19 noiembrie, prima sâmbătă a Postului Crăciunului, în care credincioșii merg la biserică pentru a aprinde lumânări pentru cei morți si pentru a da de pomană produse de post.

Sfântul Proroc Avdie este unul dintre profeții mici ai Vechiului Testament. A trăit cu 600 de ani înaintea lui Hristos în vremea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, urmându-i acestuia în prorocie. Sfântul Proroc Avdie a fost căpetenie în armată, unul dintre cei trei conducători însărcinați de regele Ohozia cu prinderea și aducerea prorocului Ilie. Peste doi dintre aceștia a căzut foc din cer, după cuvântul prorocului, iar cel de-al treilea, Sfântul Avdie, apropiindu-se cu smerenie și închinându-se în genunchi înaintea lui, l-a rugat pentru a-i cruța sufletul său și al celor care îl însoțeau. Sfântul Ilie l-a cruțat pe el și l-a sculat, ducându-se împreună cu el la rege.

Din acel moment, Sfântul Proroc Avdie a lăsat slujba sa și a mers în urma Sfântului Proroc Ilie, luând duhul prorociei. Profeția lui se îndrepta amenințător către locuitorii Edomului care se aliaseră cu dușmanii lui Israel, cei ce veniseră să cotropească Ierusalimul. Cartea lui este cea mai scurtă din Biblie având 21 de versete.

CALENDAR ORTODOX 2016: Sfinți pomeniți pe 19 noiembrie

Calendarul Ortodox: Sf. Proroc Avdie; Sf. Mc. Varlaam
Calerndarul Greco-catolic: Pf. Avdie; Sf. m. Varlaam
Calendarul Romano-catolic: Sf. Abdia, profet

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Fiul unui polițist gorjean, ucis la datorie, angajat la IPJ Gorj!

IPJ Gorj: Povestea începe în urmă cu câțiva ani, atunci când, gândul de a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *