Sărbătoare MARE la Baia de Fier! Ciobanii au coborât oile de la munte!

coboratul-oilor-2

Comuna Baia de Fier a îmbrăcat haine de sărbătoare în weekendul ce tocmai a  trecut. În localitate a avut loc manifestarea intitulată „Coborâtul oilor de la munte“. Festivalul pastoral a reunit şi în acest an ansambluri de muzică populară din Gorj şi alte judeţe. 

„Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului «Coborâtul oilor de la munte» va debuta sâmbătă, ora 18.30, cu un spectacol folcloric, susținut de Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Alexandra Bleaje, Andreea Vulcu şi Ionela Sterp. Duminică, la ora 10.30, va avea loc o paradă a portului, cântecului şi dansului popular, care se va desfăşura în fața primăriei. Alaiul îşi va continua parada până la platoul de la ieşirea din Peştera Muierilor, unde formațiile invitate îşi vor prezenta programul artistic. Pentru a reînvia tradiția, propunem participarea cât mai multor locuitori îmbrăcați în minunatul nostru costum ungurenesc. Seara se va încheia cu un frumos foc de artificii, începând cu ora 20.30”, a spus primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

Primăria Baia de Fier a organizeat în acest weekend cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor de la Munte“. Zeci de ansambluri din Gorj şi judeţele învecinate au participat sâmbătă și duminică, la o paradă a portului, cântecului şi dansului popular. Nu au lipsit nici preparatele tradiţionale, spectacolele de muzică populară şi un foc de artificii. Festivalul „Coborâtul oilor de la munte” a început sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18.30, cu un spectacol folcloric, susținut de Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Alexandra Bleaje, Andreea Vulcu şi Ionela Sterp. Duminică, 18 septembrie, la ora 10.30, a avut loc o paradă a portului, cântecului şi dansului popular, care s-a desfăşurat în fața primăriei. Alaiul și-a continuat parada până la platoul de la ieşirea din Peştera Muierilor, unde formațiile invitate și-au prezentat programul artistic. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *