Sărbătoarea Căpșunilor, ANULATĂ la Polovragi! Ziua Cireșelor, în incertitudine

capsuni-2

Autoritățile locale din comuna Polovragi, alături de cultivatori, au decis să nu mai organizeze anul acesta Sărbătoarea Căpșunelor. Nici Ziua Cireșului de Turcinești/Rugi nu se știe dacă se va mai organiza momentan.

În 2014, autoritățile județene din Gorj, alături de cele locale din comuna Polovragi și de cultivatorii de căpșuni din zonă au sărbătorit pentru prima dată Căpșunile de Polovragi. Și atunci și anul trecut, Sărbătoarea Căpșunilor de Polovragi a avut loc la începutul lunii iunie, însă anul acesta, din cauza faptului că la aceeași dată au fost alegerile locale, manifestarea a fost anulată. Anul trecut, manifestarea a cuprins o expoziție cu vânzare a renumitelor soiuri de căpșuni de Polovragi și derivate din căpșuni și fructe de pădure, precum și un spectacol de muzică și dansuri populare oferit de ansamblul folcloric Cheile Oltețului. „Anul acesta nu mai ținem Sărbătoarea Căpșunilor. A fost și vremea așa cum a fost, ploi foarte multe, care au afectat considerabil recolta de căpșuni, de asemenea, a fost perioada alegerilor locale și nu am putut organiza la fel ca în anii precedenți. Nu aveam cum să o facem înainte de a se știi rezultatul alegerilor, era interpretabil, una peste alta, anul acesta nu mai facem. La anul vor fi alte condiții”, a spus primarul încă în funcție Ștefan Făsuescu de la Polovragi. Cultivarea căpșunilor are o tradiție veche în agricultura noastră de la Polovragi. 80% dintre locuitori cultivă căpșuni, majoritatea le vând și trăiesc din acești bani. Comuna Polovragi deține una dintre cele mai mari suprafețe de căpșuni din Oltenia, peste 200 de hectare. Este o tradiție pentru că fiecare cetățean al comunei Polovragi are în curte căpșuni, pe care îi vinde sau îi consumă în casă.

Ziua Cireșului?

Nici la Rugi din comuna Turcinești nu se știe exact ce se va întâmpla de Ziua Cireșelor. Reprezentanții Camerei Agricole Gorj spun că este posibil ca marțea viitoare să organizeze un simpozion dedicat cireșelor de Rugi, dar detaliile nu au fost încă stabilite cu exactitate.

loading...
Loading...

Citește și

Accident SPECTACULOS pe Defileul Jiului, după tragedia din Ungaria! Ce a făcut o ŞOFERIŢĂ şi cum arată mașina tinerei

Trei tineri au scăpat miraculos cu viață, după ce au fost implicați într-un accident spectaculos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *