Sarea, la fel de nocivă ca zahărul?


Sarea. Ingredientul universal, toată lumea îl știe, practic, îl folosim zilnic uneori cu știință, alteori fără știință. Multe sunt alimentele care au conținut ascuns de sare, așa cum sunt și cele cu conținut ascuns de zahăr.

Dacă despre zahăr știm că nu e bun, nici cu sarea nu ne putem lăuda. O dietă bogată în sare e legată de inflamații, probleme cardiovasculare și e dovedit că afectează și organele interne, pe fiecare în parte. Nici creierul nu e scutit de problemele cu sarea. Iată ce-ți poate face sarea la creier!

Te tâmpește
E dovedit clinic că sarea afectează funcțiile cognitive, afectează celulele și permite dezvoltarea bolilor neurodegenerative. Un studiu publicat în Neurobiology of Learning and Memory a scos în evidență faptul că o dietă cu multă sare poate induce un declin al funcțiilor cognitive. Afectează memoria și, de asemenea, capacitatea de a înțelege lucrurile. Dacă mănânci multă sare și nu faci sport, să știi că funcțiile creierului au mult de suferit pe viitor.

Dă dependență
Sarea induce un comportament asemănător adicției, la fel ca zahărul. Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au demonstrat că sarea produce pofte alimentare și adicții la șobolanii de laborator, secretând substanțe asemănătoare celor eliberate la toxicomanii dependenți de cocaină și heroină și la cei dependenți de nicotină.

Are impact masiv asupra sistemului nervos
Nivelurile ridicate ale sodiului din sânge induc o boală numită hipernatremie. Prea mult sodiu întrerupe impulsurile electrice din creier, dându-ți probleme mari. Te simți iritată, letargică și parcă n-ai stare. Dacă vrei să începi să nu mai mănânci atâta sare, renunță la chipsuri și murături.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Cum să ții GUTA sub control!

Un alt tip de artrită este guta, manifestată prin articulaţii umflate, roşii şi dureroase. O …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *