SCANDAL cât CASA pe SALARII!

bani1

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a vorbit luni de la tribuna Camerei Deputaților, în încercarea de a-i convinge pe deputați să nu voteze modificarea ordonanței 20/2016, care ar duce la majorarea salariilor în Educație și Sănătate.

Potrivit ministrului, este vorba despre o lege care nu poate fi susținută financiar. „Nu am învățat nimic din lecțiile anterioare, despre echitate. Va duce la o polarizare a veniturilor în sistem”, a susținut Pîslaru.

„Este ilegal”

Ministrului susține că, în loc să se corecteze inechitățile din sistem, așa cum ar prevede o lege a salarizării unitare pregătită de Guvern, OUG 20/2016 modificată introduce noi inechități. Cei cu salarii mai mari primesc creșterile cele mai mari, potrivit ministrului.„În prag de alegeri este ilegal să se adopte asemenea creșteri”, a mai declarat Pîslaru.
Deputații din Comisiile de buget, finanțe și de muncă au adoptat săptămâna aceasta mai multe amendamente la Ordonanța 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, care prevăd majorarea salariilor mai multor categorii de personal. Președintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, a precizat că, prin amendamentele la OUG 20/2016 adoptate, salariile din Educație și
Sănătate vor crește, în medie, cu 15%.

Liviu Dragnea a amenințat Guvernul, în plenul Parlamentului, că încalcă un articol din Codul Penal prin faptul că promovează informații false privind proiectul de lege de mărire a salariilor și sporurilor din educație și sănătate. Dragnea a afirmat că „parlamentul nu va mai sta spectator” și că nu este o amenințare, ci o avertizare. Intervenția lui Dragnea a venit după ce ministrul Muncii Dragoș Pislaru a afirmat în plen că adoptarea creșteri salariale cu un timp atât de scurt înainte de încheierea mandatului este ilegala, întrucât se încalcă un articol din Legea responsabilității fiscal-bugetare.

Majorarea salarială, votată de Parlament

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%, iar ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a spus că va contesta la CCR creșterea salariilor. Au votat ”pentru” 184 de deputaţi, iar unul nu şi-a exprimat votul, potrivit agerpres.ro. Deputaţii din Comisiile de buget şi de muncă au aprobat, săptămâna trecută, un amendament referitor la sistemul sanitar, care prevede că, ”începând cu 1 decembrie 2016, sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula prin raportare la salariul de bază”, şi nu la cel din 2009.
Un alt amendament adoptat prevede că, ”începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învăţământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educaţiei şi aprobate prin Hotărâre de Guvern, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei”. Majorarea salarială de 15% se va aplica şi personalului din inspectoratele şcolare, în această categorie fiind inclus personalul administrativ. De asemenea, angajaţilor din sistemul de asistenţă socială li se vor mări salariile în medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat.
Deputaţii PSD, ALDE, UDMR şi de la minorităţi au anunţat că vor susţine acest proiect de lege la votul final. PNL nu a participat la dezbateri în ideea de a nu se întruni numărul necesar de voturi, să nu fie cvorum, iar legea să nu treacă.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Mafioții de pe Centura Tg-Jiului AU DISPĂRUT! Italienii, obligați să le plătească sume importante afaceriștilor țepuiți. Varianta de ocolire, ÎN AER!

Italienii acuzați, în toamna anului trecut, că au țepuit mai multe firme din Gorj și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.