SCANDAL! Ce a făcut NEVASTA unui LIDER

corina-dajiu

Părinții unor elevi de la școala generală din centrul comunei amenință că-și vor retrage copiii de la unitatea de învățământ după ce, ieri, de dimineață s-au trezit cu învățătoarea Corina Dajiu la catedră. 
cotojman2

Primarul Liviu Cotojman a povestit că la ușa sa au bătut, ieri, câțiva părinți nemulțumiți de faptul că învățătorul pe care l-au avut până de curând copiii lor a fost promovat director adjunct, iar în locul lui a fost adusă Corina Dajiu, o suplinitoare care nu a reușit să promoveze examenul de titularizare din acest an. Edilul suspectează că promovarea acesteia a fost pe criterii politice, având în vedere că este soția liderului PSD local, Ionel Dajiu. “Au venit câțiva părinți nemulțumiți de faptul că fostul învățător a fost numit director adjunct și în aceste condiții a primit alte ore în completarea catedrei pe specialitatea dumnealui, rămânând postul de învățător la clasele a doua-a patra, clase simultane fără cadru didactic. Și doamna directoare a adus în fața elevilor pe doamna Corina Dajiu, care nu are examenul anul acesta și nici anii anteriori. Efectiv, e ca și când a luat un cetățean de pe stradă și l-au pus în fața elevilor. Părinții cunosc capacitatea respectivei doamne, motiv pentru care și mi-au spus că, dacă, împreună cu Inspectoratul, nu găsesc o soluție, ei sunt nevoiți să-și mute copiii la altă școală. Întâmplare sau nu, doamna Corina Dajiu este soția președintelui organizației PSD de la Roșia de Amaradia. E lesne de înțeles că acum se leagă lucrurile. De asta a fost promovat domnul învățător, ca să rămână catedra liberă. A fost ca și când totul a fost premeditat. Cred că Inspectoratul Școlar ar trebui să găsească o altă soluție, pentru că nu-mi doresc ca acesta să fie un motiv ca părinții să-și mute elevii la altă școală. Vă dați seama că asta ar însemna perturbarea transportului elevilor, pentru că ar trebui să se ducă la altă școală, să fie transportați, crește numărul elevilor din microbuz, mai vine o cursă în plus. Deci, tot programul școlar se dă peste cap din cauza unei neglijențe sau poate ceva făcut cu bună intenție”, a declarat Liviu Cotojman.

scoala-rosia-amaradia
Părinte: Îmi retrag copilul și-l învăț eu carte ACASĂ

Ion Luță este unul din părinții nemulțumiți. Omul spune că noua învățătoare nu are cum să-i educe copilul, din moment ce la examenele de titularizare nu a reușit să obțină note de trecere. “Normal că am nemulțumiri. Nu e titulară, nu are studii, de zece ani de când încearcă, ia numai nota 1. Iau și eu, pentru că și eu am liceul și pot să predau și eu. Dacă nu rezolvă, să vină un cadru didactic autorizat, îmi retrag copilul de la școala, pentru că îl învăț și eu acasă cu nota 1, cât a luat dumneaei la examen. Mai mult de nota 1,5-2 nu a luat niciodată. Suntem mulți părinți nemulțumiți. Îmi fac transfer și îmi retrag copilul de la Roșia, îl mut la altă școală, dacă nu se rezolvă problema”, a precizat Ion Luță.

ISJ: Vom desemna o comisie care se va deplasa la școala

Șefii Inspectoratului Școlar Județean cunosc situația de la Roșia de Amaradia. Așteaptă ca părinții să transmită nemulțumirile în scris la sediul IȘJ Gorj și promit că vor găsi cea mai bună soluție pentru a le rezolva doleanțele. “În acest an, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a încercat și a respectat metodologia conform căreia s-au asigurat toate etapele de mobilitate. Am organizat inclusiv un concurs la nivel județean pentru ocuparea tuturor posturilor vacante și rezervate, dar ne-am confruntat cu un deficit de cadre calificate pentru disciplina fizică, chimie, matematică, informatică și pentru învățători-educatori. De asemenea, în extremă, sunt foarte mulți profesori de limba și literatura română și limbi moderne, care, în ciuda faptului că au obținut note bune și foarte bune la examenul de titularizare-suplinire, nu au reușit să obțină un post pe aceste discipline, nemaiexistând posturi vacante. În ceea ce privește situația de față, recomandarea noastră este ca părinții să se adreseze Inspectoratului Școlar în scris, iar Inspectoratul Școlar va desemna o comisie care se va deplasa la școala. Va asista și va evalua activitatea didactică a doamnei care acum ocupă postul de învățătoare și le va răspunde părinților într-un mod convenabil și chiar va lua măsuri, dacă într-adevăr doamna nu reușește să atingă standarde minime de performanță pentru acest post. Încadrarea dumneaei nu a mai revenit Inspectoratului Școlar. Inspectoratul Școlar doar a menționat directorului școlii că nu mai există niciun candidat care să fi susținut concursurile și să dorească acest post”, a conchis purtătorul de cuvânt al instituției, Georgeta Popescu.

loading...
Loading...

Citește și

Amendat după ce s-a plimbat cu placa trasă de o mașină, pe o stradă din Motru

Un bărbat de 44 de ani, din Motru, a fost amendat de polițiști ieri, după …

2 comentarii

  1. e buna doamna. invata copii la xex.

  2. Rușinea este a isj…..de ce? Cine a titularizat o pe domnita? Sa va fie rușine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *