SCANDAL imens în Uniunea Europeană: Proces de sute de milioane de euro

Scandal imens în Uniunea Europeană. Două ţări au ajuns să se războiască la CEDO într-un proces de sute de milioane de euro. Slovenia a iniţiat un proces împotriva Croaţiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, solicitând cel puţin 360 de milioane de euro despăgubiri în baza creanțelor companiilor croate faţă de banca Ljubljanska Banka din Zagreb, a declarat joi ministrul sloven al justiției, Goran Klemencic. Slovenia se referă la multiplele încălcări ale Convenției Europene privind drepturile omului, care, după cum a afirmat ministrul Klemencic, a fost determinată de incapacitatea băncii Ljubljanska Banka de a plăti datoriile de la companiile croate, informează agenția slovenă STA.

Potrivit guvernului sloven, justiţia și executivul Croaţiei au ignorat cerințele autorităților de la Ljubljana și au împiedicat Ljubljanska Banka să colecteze creanţele. De această dată, Slovenia face referire la 26 din totalul de 81 de procese intentate de Ljubljanska Banka împotriva companiilor croate în anii ’90 ai secolului trecut. Filiala din Zagreb a acestei bănci este în centrul litigiului între Croația și Slovenia de când ambele țări şi-au câștigat independența, în primul rând pentru datoria băncii faţă de clienții croați, conform rador.

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Fiul unui polițist gorjean, ucis la datorie, angajat la IPJ Gorj!

IPJ Gorj: Povestea începe în urmă cu câțiva ani, atunci când, gândul de a se …

5 comentarii

 1. ” Victima ” mea preferata, Ultima( din clasa)! Daca pana la urma copiezi un text dintr-o alta publicație si te ” scuzi” cu un neînsemnat ” potrivit rador”, încearcă si tu măcar, pentru a diminua pagubele sa nu mai schimbi ordinea cuvintelor in fraza, pentru ca , nu ai de unde sa știi tu dar îți spun eu, schimbi si sensul !! Companiile croate au DEBITE si nu CREANȚE la banca nominalizata! Creanța reprezintă un drept patrimonial al creditorului, adică banca!! Si nu e vreun scandal european Ultima, suma reprezintă mai puțin decât valoarea sandviciurilor consumate de europeni in pauza de masa! Eu sunt probabil singurul dobitoc care a citit integral articolul! Eram curios sa văd daca se constata vreo evoluție in mintea ta, singura scânteie de inteligenta fiind , daca tu ți-ai ales pseudonimul, fie si involuntar!! INNA, greșesc??

  • Drgaga George, invocam pe Sfantul Gheorge(George) cel purtator de biruinta..gandindu-ma si la tine si target-ul tau cu ”Ultima Ora.”cand l-am comentat pe Domnul Cretu cu editorialul publicat in gazeta ”judecatorul,ruda cu Dumnezeu…”si m-am amuzat teribil(ambele comentarii inna ,imi apartin)La comentariul tau ,acum,iti spun o gluma despre integrame(debite ,creante sau creante ,debite)
   Dezlegand integrame ,George,ma intreaba
   -Zi-mi si mie INNA ”prost de da in gropi” din sase
   _Cu ce incepe?
   _Cu litera G.Da sa nu te gandesti la mine!
   -Ei,scuza-ma alt prost nu mai stiu!!!
   Numai bine tuturor!

 2. INNA, prostul din 6 litere incepand cu G si terminalul rge, are simtul umorului cat lantul Anzilor!Dar prea suna a integrama data la angajarea ca redactor la Domino, cu timp de rezolvare 2 ore! Cat despre ce a scris Cretu, nu am nicio parere!
  PORUNCA A TREIA: DA NU IEI NUMELE DOMNULUI IN DESERT! CE A SCRIS CRETU E UN MARE JEG! Parerea mea! Si asa cum am citit că” prostul” v-a certat prin mai sa nu mai lasati portarii sa listeze la avatarul tau, astazi iar ai uitat calculatorul deschis!Cu poante de anii 90, cu creiere echivalentul celor care l-au însoțit pe Cosma la Stoienesti! Si are DREPTATE, E DEBIT nu CREANTA!

  • Draga George,Elena,Marius ,sau trei in unul…ma fascinati!Dar ce va mai placeeee sa faceti pe profilerul!!!Va este suficient sa derulati cateva comentarii ca si stiti exact cu cine aveti de”a face !!!Din martie a.c. ma amuzati permanent! Cand nu va convine sau nu va place ”tonul”serios fara umor al unui comentariu de-al meu atunci….target, sunt o persoana de la gazeta ! Nu???It” s bullshit!!!Exceptional!!! Sunteti departe de predictii rezonabile!Inna este numai una,stiti si voi asta foarte bine,dragii mei prieteni!Numai bine tuturor!

   • HOPAAA!!! Eu sunt doar George si nu ma dedublez! Mulțumesc pentru bunele intenții si nemeritata apreciere, Elena! Doar de umor nemăsurat ma ” bănuiești”? INNA, intr-o postare anterioară făceai referire la un ” trecut” bancar !! Daca acesta s-a rezumat la un front-Office , vizarea unui ordin de plata si creditarea unei sume pe un card de debit, atunci e pierdere de timp sa vorbim de creanțe si creditori sau debitori si relațiile dintre ei! Exigibilitate, chirografare, cuvinte care mi-ar atrage înjurăturile lui Pruteanu si o fata mirata de la tine! Probabil Marius s-a plictisitt si a realizat ca nu-i sade bine calare pe Rosinanta! Comentariile Elenei, cu sincere scuze, nu le-am contabilizat, de astăzi o sa fiu mult mai atent! Supărarea ta ma face sa-mi mijeasca o bănuiala ca ai vreo legătura cu articolul scris de Ultima din Clasa!! Ma scutur si- mi alung gândul rău! Ramai in continuare pe lista mea de preferințe! Pe bune, prenumele dat de nasul meu de botez si înscris in dovcumentul de stare civilă este format din 6 litere , începe cu G si se termina cu rge! Regret sincer ca nu va cunosc personal, Elena, Marius, INNA! Si ce daca tu INNA , ai fi una din personajele de la gazeta?? E alegerea ta si nu e căderea mea sau a altora să-ți judecam alegerile! Dumnezeu a Creat Universul si Umanitatea doar pentru geniali ca mine, ca tine sau cei ” trei într-unul ” citați de tine? NU!
    ” Fericiți cei săraci cu duhul, căci aceia vor mosteni împărăția cerurilor”! Pe mine Fariseismul si răutatea, mizeria unor articole defăimătoare si strâmb moralizatoare ma fac sa intervin! Ai sesizat in intervenția mea vreun gram de venin? Scuze tuturor!! Nicio intenție in afara de provoca un declick, de a pune mana pe abecedar înainte de a te considera formator de opinie! Concluzie: INNA, nu te prinde ” tonul serios fara umor” , nici stereotipurile de pițipoanca, gen bullshit!! Te-am adoptat, ramai prietena noastra, sper sa am acordul celorlalți doi !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *