sâmbătă , 21 aprilie 2018 - 18:43

SCANDAL între DIRECTORI

Scandalul pe tema concursului pentru posturile de directori de scoli se inteteste.

Colegiul Psihologilor a cerut Ministerului Educatiei sa anuleze examenul pe motiv ca ar fi folosit un test facut de specialisti care nu sunt psihologi. Ministerul contraataca si sustine ca testul a fost intocmit de cei mai buni specialisti din Romania, dar este un test de aptitudini, nu unul psihologic.

Seful colegiului Psihologilor sustine ca testul de la examenul pentru directori de scoala ar fi fost ilegal.

Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania: „Ministerul nu are dreptul legal sa testeze aptitudinile cognitive si competentele manageriale, intrucat acesat e obiectul psihologiei clinice, putand fi testati numai de profesionisti atestati”

Reprezentantii ministerului spun insa ca nu vor modifica nimic, iar examinarea directorilor continua. Este prima data, precizeaza ei, cand in ultimii 10 ani directorii de scoli nu mai sunt numiti politic.

Mirabela Amarandei, consilierul Ministrului Educatiei: „Domnul presedintele al Colegiului Psihologilor din Romania este intr-o grava eroare. Testul aplicat profesorilor în data de 12 octombrie nu a vizat evaluarea unor abilităti psihologice. Vorbim aici despre o evaluare a abilitatilor cognitive.”

Pe de alta parte, nicio lege nu interzice ministerului sau oricarei institutii, publice sau private, sa foloseasca teste in procesul de angajare, potrivit celor de la Educatie. Insa ministerul insa mai are o explicatie pentru reactia sefului psihologilor – recent a inceput schimbarea legii acestei profesii.

stirileprotv.ro

loading...
Loading...

Citește și

Focuri de ARMĂ trase la Târgu Cărbunești! Un bărbat a fost reținut!

La data de 20 aprilie a.c., Poliția orașului Tg. Cărbunești a fost solicitată prin apelul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *