sâmbătă , 21 aprilie 2018 - 18:23

Scandal MONSTRU! Ce vor ELEVII!

Niciun examen fără o petiţie publică. De această dată, pentru proba scrisă la română, de la Bacalaureat. Cererea online reclamă că romanul interbelic le-a pus probleme elevilor de la profilul real: n-au ştiut ce operă să aleagă. Unii şi-au adus aminte de la simulare şi au optat pentru „Ion”. Alţii susţin că s-au lăsat păcăliţi de acţiunea din Moromeţii şi au scris despre romanul lui Marin Preda. Acum cer să se puncteze şi răspunsurile lor, potrivit stiri.tv.ro.

Controversa a pornit de la al treilea subiect. Elevii de la profilul real au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea dintr-un roman interbelic. Dar au fost şi elevi care au ales să scrie despre Moromeţii. Răspuns greşit. Romanul, în cele două volume, a fost publicat după război. Primul volum a apărut în 1955, iar ce de-al doilea, în 1967.

Nemulţumiţi, elevii au scris o petiţie în care cer să se accepte „Moromeţii la subiectul trei la bac”. Petiţia online a strâns peste 5 mii de semnături şi aproape 1.500 de comentarii.

loading...
Loading...

Citește și

Focuri de ARMĂ trase la Târgu Cărbunești! Un bărbat a fost reținut!

La data de 20 aprilie a.c., Poliția orașului Tg. Cărbunești a fost solicitată prin apelul …

Un comentariu

  1. Ohooo, nu e chiar asa mare procentul de ” loaze”! Rostogane, ai înfrânt! Asta doar in situatia ca , din cei 137.000 inscrisi la examen nu sunt 30-40.000 pe care-i doare la basca de romanul interbelic, au venit sa ” vada cum e!”!Ultima Ora, unde e „scandalul monstru”? Te-am demascat, cititoare de tabloide! Ai prins repede smecheria, tu chiar nu mai ai nevoie sa obtii diploma de bacalaureat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *