Scandalul RCA a ajuns pe masa Guvernului. Ce schimbări vor să aducă guvernanții

Scandalul RCA a ajuns pe masa Guvernului. Executivul intenţionează să modifice legea RCA printr-o Ordonanţă de Urgenţă, după ce transportatorii au blocat  principalelor drumuri din ţara. Proiectul păstrează propunerile patronatelor din transport, dar nu va duce la scăderea preţurilor asigurărilor.

În schimb, actul propune calcularea asigurării în funcţie de accidente pe care mașina le-a avut în ultimii 5 ani şi plata în rate a poliţei.

SCHIMBĂRI PRECONIZATE:
– Polița de asigurare va fi calculată după istoricul de accidente pe care mașina le-a avut în ultimii 5 ani.
– Se poate asigura o asigurare pe o perioadă de la o lună la 12 luni.
– RCA-ul se va putea plăti în rate.
– Despăgubirile se vor deconta în 40 de zile în loc de 10, ca în prezent. Și la persoane fizice în limita la un milion de euro.
– Se poate face asigurare și pe mai puțin de o lună dacă ești exportator.

„Din informaţiile noastre, Guvernul României are în intenţie să dea OUG pentru modificarea legii RCA şi înţelegem că s-au păstrat în conţinut şi propunerile făcute de patronate. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, conform celor discutate în data de 3 august, Executivul ar trebui să-şi declare public intenţiile, după ce a intrat în posesia ultimului raport al ASF”, anunța într-un comunicat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

loading...
Loading...

Citește și

ISU Gorj scoate la concurs posturi de ofițer și subofițer! Încadrare directă din sursă externă! Vezi când se fac ÎNSCRIERILE!

COMUNICAT DE PRESĂ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj organizează …

Un comentariu

  1. Valoarea oprimei RCA se calculeaza SI ACUM in functie de istoricul – nu al vehiculului – ci al tandemului Vehicul Proprietar. A auzit cineva de CEDAM ?
    Politele RCA se platesc SI ACUM in rate, pentru persoane juridice detinatoare deb flote, functie de istoricul de daune la Asiguratorul X sau Y si de antecedentele privind plata in rate (bonitate). Sa nu uitam – sau sa iunvatam – ca polita RCA este valabila si produce efecte chiar si daca nu a fost platita, partial sau total.

    In rest: numai ineptii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *