SCENĂ INCREDIBILĂ în spitalul din Târgu Jiu! Ce a FĂCUT o ASISTENTĂ

„A doua noapte în spitalul de oncologie din Tg-Jiu.
A fost de serviciu infirmiera Livia. Nu stiu cum o mai cheamă pe doamna Livia, dar la cât de puține infirmiere are spitalul, presupun că nu sunt două Livii.
Doamna Livia a intrat în serviciu zâmbind. Avea câte o glumă pentru fiecare bolnav si cunoștea fiecare familie, ceea ce m-a făcut suspicioasă. Știți voi, „oare cât i-au dat…?” Vecinii din salon au zis că nu i-au dat nimic, dar „așa e ea, cumsecade”, ceea ce, în atmosfera generală, părea imposibil. Dar doamna Livia a repornit perfuzia tatei fără să fie nevoie să insist, a mai glumit în stânga, a mai încurajat în dreapta și a plecat să spele coridoarele, căci infirmierele de aici fac și munca femeilor de serviciu. Peste vreo oră s-a întors și s-a apucat să schimbe pampersul bolnavilor, cu o voioșie care te lăsa să crezi că schimbatul ăsta e ceva foarte amuzant.
Bieții bolnavi storsi de ultimele fărâme de viață au redevenit oameni vii pentru o seară, datorită doamnei Livia.
I-am spus: „sunteți primul om bun pe care-l întâlnesc în spitalul ăsta”.
A început să plângă. „E foarte greu să fii bun aici”, mi-a zis.
Doamna Livia e dovada că omenia n-are nimic de-a face cu salariul.
Dar doamna Livia se va pensiona curând, iar bolnavii de cancer din Tg-Jiu vor rămâne pe mâna infirmierelor care nu pot deschide gura fără să se răsteasca.
Haideți să o facem vedetă pe doamna Livia. Haideți să ne concentrăm pe oamenii ca ea din spitale și să-i scoatem în față. Anii în care intreg personalul medical si sanitar, la grămadă, a fost arătat ca fiind criminal ne-au adus aici: spitalele s-au golit de medici, asistente si infirmiere, iar Sistemul ne servește acum scuza: „n-am personal”.
Cred că trebuie să reparăm ce am stricat. Trebuie să ne concentrăm pe oamenii buni din sistem, să le arătăm că știm că ei există și că vrem ca ei să fie modelul, nu ceilalți.
Așadar, oamenii din presă care m-ați căutat ieri: în locul unei noi (deja banale) știri despre un spital sordid, nu mai bine faceți voi un portret al unui om bun? Da, știu, nu e la fel de șocant, dar ar putea fi util pe termen lung să schimbați nițel abordarea.
Căutați-o pe doamna Livia, infirmieră la spitalul de oncologie din Tg-Jiu și urați-i pensie îndelungată.
Nu vă faceți griji, nu primește cadouri”, a scris pe facebook fiica unui bolnav din spitalul din Târgu Jiu. Povestea i-a emoționat pe mulți dintre cei care au citit postarea femeii. 

loading...
Loading...

Citește și

6 ORE de Cod Galben în Gorj! Vezi localităţile vizate de meteorologi!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi după-amiaza, noi atenţionări nowcasting Cod galben de averse …

11 comentarii

 1. petre ispirescu

  daa…extraordinar….basme…poate e singurul caz de la infiintarea spitalului!!fac pariu ca daca ma duc cu o camera ascunsa pe mine,din 100 de angajati,99 pun mana pe lovele…povestiri nemuritoare,cat va dadu omu sa spalati rusinea dupa circul cu registratorii????

  • Nu toata lumea pune mana pe bani. Maí sunt si persoane buje. Spitalele din romania sunt de ras si infiermele la fel . Merg la munca in tocuri , cum este posibil asa ceva . Numai in romania se vede chestia asta. Maí sunt si persoane bune ca doamna livia

 2. Respect pentru asistenta asta

 3. Cristina Ruset.

  Va intreb si eu ce ,,onorariu,,are domnul doctor ortoped B.Niculescu?Se lauda pe la colturi ca el nu ia bani dar eu sunt naiva si nu cred,oare ia sau nu bani de la oameni cand opereaza,si va intreb asta sa afle toata lume?

  • Nu esti naiva, esti proasta.
   Tie ti-a cerut bani ?
   Cand nu stii ceva sigur nu arunca cu noroi in oameni.

  • Cristian Ilie

   Nu mergi tu mai bine sa-l intrebi daca esti curioasa sau curios?.Esti dezamagita ca nu ti-a raspuns nimeni la asemenea tampenie?Cam ciudat la ce medic din cei 500 din Gorj te-ai oprit sa afli pretul dar probabil ai tu motivele tale.Daca ar cere bani nu ar fi coada pana la scari la usa la el si nici nu i-ar consulta pe toti la prima ora.

  • Ia bani, stiu pe cineva care a dat pentru o operatie, cu urechile mele am auzit cum mi-a povestit ca i-a dat plicul, acu nu stiu cat i-a dat, dar cert este ca ia.

 4. Dobrota Nicolae

  Dl doctor Bogdan Niculescu este un om extraordinar și un profesionist nemaipomenit. Am fost la dumnealui cu fiul meu la control sincer nu ma întrebat nici măcar de trimitere nici vorba de onorariu. Asa ca vă rog să nu mai aruncați cu noroi în dumnealui. Multă stima Dobrota Nicolae

 5. Ce reclama serioasa dar persoana care o lauda nu stie ca de fapt ii face rau. Infirmiera nu are voie sa puna perfuzie.

 6. Lupulescu florentina

  Cunosc situatia din acel spital pentru ca in urma cu doi ani am trait acolo cele mai dureroase clipe din viata.A trebuit din nefericire sa ajung acolo cu tatal meu bolnav in ultima faza si efectiv nu a avut un pat.L am pus pe o canapea cu patura si perina de acasa.Cumplit si umilitor.Daca exista acea d na asistenta stima si respect.Ne mai consolam insa ca ni se construieste stadion de 20 mil de euro.Vai de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *