SCHIMBARE MAJORĂ pentru toți românii!

Începând de ieri, procurorii pot să ceară băncilor, fără a avea aprobarea judecătorului, informaţii despre situaţia financiară a unei persoane, conform unui act normativ publicat în Monitorul Oficial.

 Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 18/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară a apărut luni, 23 mai 2016, în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 389 şi se aplică deja, informează avocatnet.ro.

Printre numeroasele modificări operate de Executiv la Codul penal, Codul de procedură penală şi Legea organizării judiciare se numără şi una referitoare la accesul la situaţia financiară a persoanelor. Mai exact, de-acum, procurorii nu mai au nevoie de încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi pentru a cere de la bănci date despre existenţa şi conţinutul conturilor bancare.

Sursa: http://www.capital.ro/de-ieri-procurorii-se-pot-uita-la-conturile-voastre-fara-sa-aiba-nevoie-de-aprobarea-unui-judecator.html

loading...
Loading...

Citește și

Au început înscrierile! Si tu poţi deveni POLIŢIST!

Comunicat IPJ Gorj Au început înscrierile pentru examenul de admitere, la cele peste 1.500 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *