Școala Internațională de Vară la UCB

ucb

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat Școala Internațională de Vară „Constantin Brâncuşi”, în perioada 04 – 08 iulie.
Școala de Vară Internațională „Constantin Brâncuşi” se desfășoară ca activitate în cadrul proiectului „Creșterea gradului de internaționalizare prin atragerea studenților străini la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu” (Domeniul: 2. Internaționalizarea învățământului superior din România, Cod: CNFIS-FDI-2016-0086).

Programul Școlii de Vară a cuprins cursuri teoretice privind integrarea în UE, recunoașterea diplomelor, aspecte privind dezvoltarea durabilă etc., dar și evenimente culturale și recreative prin care s-a dorit dezvoltarea interesului pentru cultura română și, totodată, dezvoltarea mentalității multiculturale. Pe parcursul întregii săptămâni, elevii și studenții au fost instruiți în aspectele instituționale ale integrării europene, în guvernare și guvernanță europeană, în utilizarea sustenabilă a resurselor naturale, spațiul în dreptul public internațional, digital marketing, piața forței de muncă într-o lume globalizată, recunoașterea diplomelor în Uniunea Europeană etc. Cursurile s-au desfășurat la sediul Universității din str. Tineretului, nr. 4 – Complex Studențesc Debarcader.
Totodată, elevii și studenții au efectuat vizite în municipiul Târgu-Jiu, excursii în stațiunea Rânca, la Tismana, dar au desfășurat și activități recreative  în bazinul de înot și pe baza sportivă. La toate aceste activități, au participat 20 de elevi din clasele terminale și cadre didactice din Republica Moldova și Serbia, dar și studenți și cadre didactice din cadrul UCB Târgu-Jiu. Școala Internațională de Vară a fost organizată cu sprijinul Asociației cadrelor didactice de etnie română din Serbia și al Asociației Studenților Basarabeni din Târgu-Jiu și și-a atins din plin obiectivele stabilite.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *