Sculptori din Taiwan și India, la Târgu-Jiu! Ce vor face aici

brancusiana-MD

O lună de zile, municipiul Târgu-Jiu va fi o „capitală” a sculpturii, căci în perioada 1-31 august, Centrul de cercetare şi documentare „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu va organiza Simpozionul internaţional de sculptură „Brâncuşiana“. 

Sculptori din cinci ţări vor fi prezenţi în toată această perioadă în orașul de pe Jiu. Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de cercetare şi documentare „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, a spus că anul acesta vor participa artiști din India, Taiwan, Grecia, Franţa şi România. Din ţara noastră a fost invitat să participe sculptorul Chifu Panaite. Curatorul Simpozionului internaţional de sculptură „Brâncuşiana“ va fi şi la această ediţie sculptorul Vlad Ciobanu. Cei şase artişti vor primi câte un bloc din travertin sau din marmură, iar după o lună vor trebui să prezinte opera pe care au realizat-o. Aceasta va fi cedată municipalităţii şi expusă într-un spaţiu public din Târgu Jiu. „Sunt sculptori recunoscuţi în ţările lor. S-au bucurat foarte tare când au auzit de Constantin Brâncuşi şi când au auzit că tabăra de sculptură se va desfăşura foarte aproape de operele lui Constantin Brâncuşi, pe digul Jiului, în Parcul Central, ca şi în anii trecuţi”, a spus Doru Strâmbulescu.

Tabără de pictură la Rânca

Tot în luna august, în ultima săptămână, va avea loc şi Tabără internaţională de pictură de la Rânca. „Ca şi la Simpozionul de sculptură, picturile vor fi expuse şi vor intra în patrimoniul oraşului. A fost aleasă zona Rânca pentru a o promova şi din punct de vedere cultural. Şi Simpozionul de sculptură, şi Tabăra de pictură sunt susţinute de Institutul Cultural Român“, a spus Doru Strâmbulescu, şeful Centrului „Constantin Brâncuşi“ din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Bani pentru ELEVI și profesori!

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi lansează în dezbatere publică pachetul legislativ “Pactul pentru Carte”. Este vorba …

Un comentariu

  1. Brancusi sculpta tot cu ,,,,,polidiscul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *