vineri , 15 decembrie 2017 - 4:45

Se ieftineşte mâncarea de la 1 august

Taxa pe valoare adăugată (TVA) va fi redusă în agricultură de la 20%, la 9%, din luna august. Fermierii spun că alimentele ar trebui să se ieftinească în medie cu 10 -12%, dar nu sunt convinşi că se va întâmpla această minune.

Ar fi o veste bună pentru români dacă fructele şi legumele ar fi mai ieftine, chiar când gospodinele încep cumpărăturile pentru aprovizionarea de toamnă. TVA scade de la 20% la 9%, de la 1 august, pentru lucrări agricole, pentru seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură, dar şi pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole şi întreţinerii lucrărilor agricole. Guvernul a luat această decizie pentru a stimula creşterea productivităţii în agricultură, pentru scăderea evaziunii fiscale în domeniu, dar şi pentru a reduce preţurile alimentelor din magazine.

Sursa: www.click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Loteria bonurilor fiscale, o nouă extragere pe 17 decembrie

Loteria bonurilor fiscale, o nouă extragere pe 17 decembrie. Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise între …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.