Se răcește vremea: plouă în țară, ninge la munte. Când revine căldura

Meteorologii au emis o alertă de ploi, lapoviță, ninsori și răcire semnificativă a vremeii. Alerta este valabilă până joi. Temperaturile vor scădea atât de mult încât la mijlocul săptămânii nu se vor mai depăși 17… 18 grade Celsius. Va ploua abundent în nordul, vestul și centrul țării. Se vor înregistra local peste 20 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Meteorologii spun că în România va veni o masă de aer rece din nordul Europei.

Vântul se va intensifica şi va avea viteze mai mari în regiunile vestice şi sud-vestice. La munte, la rafală se vor depăşi 50-60 km/h.

În Banat, pe timpul zilei, temperatura va fi de circa 20 de grade Celsius, valoare normală pentru această perioadă. În Crișana, temperaturile medii vor fi de 19 – 20 de grade. În Transilvania, temperaturile vor scădea și vor ajunge până la 18 grade, iar noaptea ar putea scădea și până la 6 grade.

În Maramureș, mediile maximelor vor fi în scădere, până în jurul a 18 grade, valoare apropiată de media climatologică specifică regiunii în această perioadă.

În Moldova, există posibilitatea apariției ploilor în zilele de 4 și 5 octombrie. În Dobrogea, valorile termice vor scădea treptat și se vor apropia de cele normale pentru prima decadă a lunii octombrie, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 19 — 20 de grade și a celor minime de 10 — 11 grade.

Se răcește vremea: plouă în țară, ninge la munte. Când revine căldura

loading...

Citește și

Legenda Sfantului Gheorghe. Nimeni nu are voie să doarmă în această zi. Ce puteţi păţi?

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a născut în Cappadocia, într-o familie creștină, și a trăit în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.