Se reunesc SINDICATELE din CEO? Ce spun Căldărușe și Mitrescu

miting

Liderii federațiilor semnatare ale contractului colectiv de muncă au de gând să colaboreze pentru a veni cu un punct de vedere comun la negocierile cu administrația CEO pentru noul CCM.

În ultima vreme, au apărut informații legate de o posibilă reunificare a mișcării sindicale din CE Oltenia. Gabriel Căldărușe spune că, de fapt, nu e vorba de așa ceva. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia și-ar da mâna cu liderii Federației Naționale Mine Energie, însă numai pentru a stabili câteva puncte comune cu care să meargă la negocierile cu șefii CEO.”Este vorba despre a avea obiective comune. În centrul atenției trebuie să fie salariatul și nimic altceva. Vrem ca omul să fie reprezentat cât mai corect, mai ales acum când se apropie negocierea viitorului colectiv de muncă. Nu e vorba despre construcția unui sindicat sau a unei structuri sindicale. E vorba despre reprezentarea corectă a salariaților și de a avea obiective care să aibă un rezultat benefic pentru oameni, să câștigăm maximul posibil pentru salariați”, a declarat Căldărușe.

Mitrescu: Să primim SMEO în FNME? Aș spune: NU

Vicepreședintele FNME dă de înțeles că sindicatele din Oltenia sunt departe de a se reunifica. Lui Constantin Mitrescu îi e aproape imposibil să accepte să fie coleg cu Gabriel Căldărușe în aceeași federație sindicală.”Vom sta la masă pentru că aceasta este situația. Căldărușe și ceilalți, care, anul trecut, au tras într-o direcție prin care au păgubit mii de salariați. Sper că sindicatele din Univers s-au mai reformat, că au altă gândire și vor lupta pentru salariați, nu numai pentru Ciurel. Să primim SMEO în FNME? E greu să vă dau un răspuns, pentru că nu ar depinde de mine și nici eu nu aș putea să iau o decizie acum. Dacă ar depinde de mine, nu cred că aș putea să spun da. Vedeți dvs., numele SMEO este asociat cu dezastrul care s-a întâmplat anul trecut. Consider că sindicatele nu sunt ca politicul, adică azi se ceartă și mâine se împacă. Sunt anumite animozități care s-au format între oameni, la nivel de bază pentru că sunt oameni care au sesizat pe bună dreptate că acest sindicat i-a deranjat. Și e greu să poți să spui că accepți. Poate în viitor, dacă vor da dovadă de luptă sindicală că și-au schimbat opțiunile, că își recapătă probitatea morală de a lupta pentru drepturile salariaților. Dar, în momentul de față, e prea devreme pentru un răspuns”, a declarat Constantin Mitrescu.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

DNA, nou DOSAR liderului PNL pentru Transalpina!

Bucuria lui Ludovic Orban după hotărârea de achitare nu ar putea să ţină mult. DNA …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *