Se schimbă internetul prin cablu. Nimic nu va mai fi la fel!

Potrivit celui mai recent Raport de date statistice publicat de ANCOM, la 30 iunie 2016 românii accesau internetul fix folosind 4,3 milioane de conexiuni în bandă largă, 56% dintre acestea permiţând viteze de peste 100Mbps.

„În prima jumătate a acestui an, utilizatorii de internet fix din România au generat un trafic total de download şi upload de 2,6 milioane TB, cu un consum mediu lunar per utilizator de 101 GB. Acest consum a fost posibil în contextul creşterii continue a conexiunilor la internet fix cu viteze superioare de transfer de date, România având cea mai bună viteză maximă medie de acces la internet fix din Europa”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Statisticile ANCOM pentru 30 iunie 2016 arată o creştere anuală de 5% a conexiunilor la internet fix în bandă largă din România, până la un număr de 4,3 milioane conexiuni. Dintre acestea, mai mult de jumătate (56%) sunt conexiuni care permit viteze best-effort de cel puţin 100Mbps, 31% sunt conexiuni care permit viteze best-effort între 10Mbps şi 100Mbps şi doar 13% sunt conexiuni cu viteze de 10Mbps sau mai mici. Cu o viteză maximă medie de acces la internet de 84,2 Mbps înregistrată de conexiunile de acces la internet, România este cea mai bine plasată ţară europeană, conform Raportului publicat de Akamai privind starea internetului în trimestrul II 2016.

Internet urban vs. rural

Raportul ANCOM evidenţiază o creştere uşor mai mare a numărului de conexiuni instalate în mediul rural, cu 5% (până la 1,2 milioane conexiuni), în comparaţie cu evoluţia celui din mediul urban de +4% (până la 3,1 milioane conexiuni) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte distribuţia vitezelor furnizate pe medii de reşedinţă, majoritatea conexiunilor care permit viteze foarte mari de transfer de date, de cel puţin 100 Mbps, se află în mediul urban: din totalul de 2,4 milioane de astfel de conexiuni, doar 0,3 milioane se află în zone rurale. Rata de penetrare la nivel de gospodării a atins 53% la nivel naţional, respectiv 67% la nivel urban şi 35% la nivel rural.

Mai multe, aici: http://www.capital.ro/ancom-avem-mai-buna-viteza-medie-de-acces-la-internet-fix.html

loading...
Loading...

Citește și

I-a furat bicicleta din Piața Centrală din Târgu Jiu!

La data de 22 iunie a.c., Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul 112 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.