SE SCHIMBĂ SALARIILE!

În ciuda avertismentelor serioase venite dinspre Guvern, Banca Naţională a României şi numeroşi analişti economici, Camera Deputaţilor a dat votul final asupra majorării salariilor din sănătate şi educaţie. În aceeaşi zi, de Senat au trecut, fără vreo dezbatere, două proiecte de lege de majorare a pensiilor foştilor cooperatişti, respectiv a punctului de pensie. Impactul pe care îl vor avea asupra economiei toate aceste măsuri adoptate înainte de intrarea în perioada oficială de campanie electorală este greu de anticipat. Se ştie însă că doar pentru creşterea cu 15% a salariilor din sănătate şi educaţie ar fi vorba de un impact bugetar de 3-4 miliarde de lei.

 Salarii cu 15% mai mari. Prin amendamentele operate OUG nr. 20/2016 de aleşii PSD, ALDE şi UDMR, salariile din sănătate şi educaţie vor creşte, în medie, cu 15%.În cazul personalului din sănătate, inclusiv personalul administrativ, majorarea ar urma să se aplice de la 1 decembrie 2016, iar în unele cazuri s-ar traduce în procente de chiar 40-50%. Concret, după cum rezultă dintr-un document de lucru citat de News.ro, un director de unitate de asistenţă socială ar ajunge la 6.498 lei (de la 4.212 lei, creştere de 54%), iar un asistent social ar primi 3.297 lei (de la 2.382 lei, creştere de 38%), în timp ce pentru un psiholog stagiar din aceeaşi unitate majorarea ar fi mai mică de 100 de lei (circa 6%). În cazul unui director de program de rezidenţiat, creşterea ar fi de 12,5%, iar un medic coordonator la serviciul de ambulanţă ar primi un salariu cu 10% mai mare.

loading...
Loading...

Citește și

S-a SPÂNZURAT în pușcăria din Târgu Jiu!

Un deținut a fost găsit spânzurat în cameră în închisoarea din Târgu Jiu. Bărbatul avea …

Un comentariu

  1. Dacă cresc salariile este văzut ,FMI a început să facă analize în România în țările lor nu,Cioloș și Johannis rămân fără bani de la bugetul statului pentru a cumpăra mașini blindate,avion să meargă în concedii ,să meargă o dată pe săptămâna la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *