Secretari de stat, directori, experți și soția unui milionar, pe ștatul de plată al CEO

ceo-bani

Unde se duc banii CEO, când se duc? E o întrebare la care s-a încercat să se răspundă de multe ori în spațiul public în ultimii patru ani. O parte însemnată din fondurile companiei se scurg în buzunarele unor funcţionari ai statului din ministerele care guvernează compania energetică. Zeci de experți, referenți, consilieri, directori din Ministerul Energiei, precum și de prin alte ministere încasează, lunar, de la CEO indemnizație pentru simplul fapt că figurează în Comisia de pregătire a privatizării.
Potrivit unor documente oficiale, funcționarii statului au încasat, pe un an întreg, sume cuprinse între 20.000 de lei și 48.000 de lei.
„Experți” în privatizare și la încasare

La începutul lunii august a cestui an, liberalii gorjeni au dat publicității un stat de plată pe care apărea numele ministrului Energiei, Victor Grigorescu, alături de alte 32 de persoane, plasate la încasare din banii Complexului Energetic Oltenia, pentru efortul depus în comisia de pregătire a privatizării. La momentul respectiv s-a declanșat, pentru două-trei zile, o adevărată dispută mediatică, iar subiectul s-a stins fără ca nimeni să ofere explicații celor 15.000 de salariați ai companiei, împuținați cu o mie între timp. Adică CEO e în plin proces de restructurare, sunt concediați două mii de salariați, iar celorlalți le sunt reduse veniturile, dar funcționarilor din Ministerul Energiei le intră, lunar, pe card, sume cuprinse între 1.800 și 2.700 de lei, totalizând, 76.400 de lei.
Pe statul de plată cu așa-zișii colaboratori ai CEO se află, pe lângă cei doi secretari de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu și Cristian Bușu, o pleiadă de consilieri ai ministrului Grigorescu: Stela Anton, o pensionară, referent în cadrul ministerului Energiei și Raluca Ruxandra Florescu, precum și Cătălina Nedelcu, directorul de cabinet, cu rang de secretar de stat.
Urmează o întreagă listă de ”experți” din minister, 14 la număr, cea mai mică indemnizație încasată de aceștia, anul trecut, fiind de 20.000 de lei, iar cea mai mare de 48.000 de lei.
Director din ME, 48.000 de lei, într-un an, din banii minerilor și energeticienilor

Printre numele grele din Ministerul Energiei, plasate la încasare la CEO se află Alexandru Alexe, consilier în cadrul unei direcții din minister, vicepreședinte Nuclearelectrica. Pe lângă comisia de privatizare a CEO, acesta mai face parte și din compania cu capital mixt de tip IPP(Independent Power Producer) pentru realizarea grupului energetic la Rovinari în colaborare cu chinezii de la Huadian Engineering.
Crăița Ana Bucheru, director în cadrul Direcției privatizare din Ministerul Energiei a câștigat, în 2015, peste 45.000 de lei de la CEO ca reprezentant al statului în comisia pentru pregătirea privatizării. Un alt director în ministerul de resort, pe ștatul de plată al CEO este Aurora Negruț cu 48.000 de lei.
Secretar general în minister, Georgeta Gavrilă, a câștigat, în doar două luni ale anului trecut, 3.000 de lei, mult mai puțin decât Codruț Bogdan Nicolae Stănescu, cu funcție de director general în Ministerul Energiei, care a încasat 48.000 de lei de la CEO.

Vicepreședintele ANAF și un secretar de stat la Cancelaria Primului-Ministru, printre încasatori

Și funcționarii din alte ministere au încasat de la compania energetică din Oltenia, tot din calitatea de membri în comisia de privatizare: Radu Ionel Puchiu, secretar de stat la Cancelaria Primului-Ministru, cu 40.000 lei, Doru Petru Dudaș, vicepreședintele ANAF, cu 15.400 de lei, sau Doina Drăghici, consilier superior în aparatul central al Ministerului Finanțelor, ori Liliana Iancu, șef serviciu în Ministerul Economiei.

loading...
Loading...

Citește și

Summitul de Integritate pentru Prosperitate organizat la Târgu Jiu!

Transparency International Romania în parteneriat cu Griffiths School of Management, Rotary Club Targu Jiu si …

6 comentarii

  1. Pai cum credeti voi ca au minerii, in afara salariilor compensatorii, 2 ani ” venituri de completare”, in afara somajului, 1800 lei in primul an, 1200 in cel de-al doilea an.Nu astia ii tin in brate?Sper sa se sesizeze cineva si sa-i puna sa plateasca jaful asta din bani publici(actionar principal este statul). Atunci sa dea si la profesori si la doctori, etc, „venituri de completare”.

  2. de necrezut…oare cât vor mai închide ochii ? oricum nu mai e mult și CEO va muri….să vedem ce vom face atunci…vom muri și noi ca județ…

  3. E limpede ca toti acesti domni si nu numai ei cu toata expertiza lor in domeniile in care sunt angajati ca functionari ai statului,sunt si in aceasta comisie de pregatire a privatizarii ca sa-si rotunjeasca substantial castigurile salariale primite de la buget(cunoastem cazul,chiar de 12 ori). Avem performantaaaaa nu gluma… Figureaza doar pe stat ca timp de lucru…cate ore sa lucreze intr-o zi?? Acesti privilegiati din ministere ,reprezentanti ai statului, sunt membrii in diferite comisii, in AGA si CA-ul companiilor de stat cu capital integral sau majoritar de stat , ”alearga ”in toata tara….pentru ce?pentru posturi platite care nu obliga la nicio munca,se vede treaba…S-ar mai fi inghesuit oare la atatea participatii in teritoriu daca ar fi fost sarcina de serviciu fara a fi remunerati asa cum a aprobat guvernul prin Memorandum in anul acesta pentru reprezentarea in AGA si CA, FARA…FAAARAA INDEMNIZATII ???Daaaa…avem experti in comisie dar performanta avem ?Nu…. Dedline-ul listarii la Bursa a Complexului expira intr-una din 2012 de cand a fost aprobata de guvern privatizarea prin listare ,nu ca ar fi fost usor, dar conditiile necesare listarii nu au fost indeplinite si SUNT DEPARTE ,DEPARTE de a fi indeplinite ,lucrurile”merg” ca melcul,nici macar managementul companiei nu a fost selectat ce sa mai vorbim de recuperare pierderi si etc.Onoare muncii! Seara buna tuturor!

    • 😀😀😀😀😀 Se adeverește , din pacate ca ” INNA e doar una” e doar pentru … ! O absolventa de liceu, fara bacalaureat bine-nțeles, s-ar fi documentat riguros înainte de a folosi termeni haotici! Cu atât mai mult, daca pretinzi ca esti absolventa de facultate si ai lucrat prin bănci! DEADLINE, soferache daca vrei musai sa te dai englez!! Esti banchereasa dar nu știi diferența dintre PARTICIPAȚII si PARTICIPARE-termenul corect pentru ce vrei tu sa exprimi despre activitatea nominalizărilor!! Săriți oameni buni, au ” omorât-o ” pe INNA ( sau au concediat-o) si iar scriu șoferii , paznicii, cei care n-au luat bacu’! Jalnic comentariu, semioligofrenic! Nu va întrebați bai deontologii…., ce fac pe la Bucale , Preoteasa Jr, Călinoiu Jr, Teodorescu… Astăzi am scris trei comentarii, au fost șterse instantaneu!! Acesta este ultimul postat vreodata de mine , la aceasta gazeta infiltrată la maxim de semidocți, semiinfractori, semigrei, semifraieri, Alinutze si atât!

      • Esti simpatic,George!Este CORECT PARTICIPATII…,si nu intamplator l-am folosit!Un procent covarsitor , din persoanele cheie din ministere, numai asta urmaresc dupa parerea mea ,as zice ca au mintea setata, pe PARTICIPATII (cu cat sa-si mai mareasca ei averea personala, 50%,60% din privatizarile de” succes” ,daca s-ar putea asaaa si o fidelizare ca in privat,actiuni gratuite ,procente din actiuni, pentru contributie substantiala exceptionala la cresterea profitului in speta privatizare ”reusita” ..hmmm… privatizari de succes?utopie)…. ALTE PERSONAJE CARE ITI ”PLAC ”TIE ,ENUMERATE, ACUM, influenteaza MODALITATEA DE PRIVATIZARE CEO,PRET,CONDITII,INVESTITOR STRATEGIC BLA,BLA,,?HAI SA FIM SERIOSI!MA FACI SA RAD!O STI SI TU DAR …CE-TI MAI PLACEEE…TARGET!ONOARE MUNCII!

  4. Draga George,ti-am citit comentariul si m-am bucurat pentru faptul ca sunt in aceasta comisie si oameni valorosi.Excelent!!!Dar…oamenilor de succes le place ce fac si se simt obligati sa exprime ce este cel mai bun in ei. Pentru ei,rasplata este sa depaseasca limita ”potentialului ”pe care il au si nu rasplata influentei conferite de locul unde muncesc. Sunt profesionisi de valoare?O.k Asa este si ar trebui mai bine platiti, dar… daca vor bani mai multi si nu sunt multumiti cu ce primesc acolo unde sunt angajati la stat si au motivatie stricta banii atunci….sa mearga in sector privat unde isi pot negocia venituri mult mai mari .In restul comentariului ai comparat mere cu pere…,una-i una ,alta-i alta!Sa auzim numai de bineee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *