Secția Dermato-Venerice va avea un alt sistem de încălzire

proiect-spital

Consilierii județeni au aprobat proiectul ,,Sistem de încălzire la secţia Dermato – venerice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, locaţia strada A.I. Cuza. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 195 mii lei, iar durata de realizare a investiției este de 1 lună. 

Secţia Dermato-venerice este situată în incinta Spitalului de sub Pasarelă şi este o construcție realizată în anul 1896, tip parter, având o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Secţia are un sistem de încălzire local pe gaze naturale, încălzirea făcându-se cu sobe de teracotă. Potrivit conducerii SJU Târgu-Jiu, din punct de vedere economic, acest sistem de încălzire este costisitor, deoarece, conform normelor în vigoare, anual, se impune curăţirea, atât a coşurilor, cât şi a sobelor, iar datorită faptului că acestea sunt foarte vechi şi prezintă fisuri, gazele nearse pot periclita siguranţa bolnavilor şi a salariaţilor. De asemenea, livrarea apei calde menajere către bolnavi nu se poate realiza în momentul actual. Având în vedere vechimea instalației existente și condițiile în care funcționează aceasta, se impune modernizarea sistemului de încălzire, respectiv montarea unei centrale termice care să furnizeze, pe lângă căldură și apă caldă, realizarea distribuției pentru agent termic, montarea de corpuri de încălzit etc.

Va fi o încălzire modernă

Prin bugetul propriu al Județului Gorj pentru anul 2016, au fost alocate fondurile necesare achiziționării serviciilor de proiectare și execuției lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiție ,,Sistem de încălzire la secţia Dermato – venerice”. „Se propune refacerea sistemului de încălzire a imobilului utilizând o tehnologie modernă, prin folosirea unor centrale termice proprii, alimentate cu combustibil gazos, rețea de distribuție executată cu conducte din cupru și corpuri de încălzire din radiatoare de oțel. Centralele termice vor fi cu funcționare în condensație, iar corpurile de încălzire de tip radiatoare din oțel vor fi prevăzute cu robineți cu cap termostatat”, spun cei de la Consiliul Județean Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

RCA mai IEFTIN Cu 40%! Ce trebuie să facă ȘOFERII!

Vestea bună pentru șoferii care vor să plătească cu 40% mai puțin pentru o poliță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *