vineri , 17 noiembrie 2017 - 23:22

Semnal de alarmă pentru politicieni

mihaela-horvathLa început, mi s-a părut ridicolă candidatura lui Trump iar alegerea lui a fost şocantă. Este un om care a făcut istorie în spaţiul public, fiind personajul mai multor clipuri, penibile de cele mai multe ori, un miliardar siropos şi controversat. Fără manierele unui om de stat, Trump a fost ales de americani şi, prin asta, au arătat lumii că sunt dispuşi, cu toate riscurile, să schimbe radical tradiţia alegerii unor oameni ai sistemului.

Trump este altceva, nu face parte din rândul politicienilor matusalemici de care s-au săturat până şi americanii, a fost ales pentru că este în afara sistemului. Este un semnal care vine din vârful lumii pentru toate statele de pe planetă. Probabil că alegerile din SUA vor fi generatorul unor schimbări majore în lume.

I-am ascultat discursul, a insistat să spună că cetăţeanul şi nevoile lui sunt primordiale în politica sa, ca preşedinte.

Nici simpatia lui Trump pentru Putin, şi invers, nu mi se pare o tragedie. Cu ruşii nu trebuie să te încaieri, fie şi numai dacă te uiţi pe cât se întinde „Mama Rusie”, ci trebuie să faci afaceri cu ei, recunoscându-le puterea.

Cred că politicienii trebuie să fie atenţi la noi fiindcă precedentul a fost creat şi putem alege, la rândul nostru, un miliardar în fruntea ţării. Politicienii trebuie să se dezbare de obiceiul de acţiona în haită şi de a fi, permanent, puşi pe jaf.

Şi, pentru că a apărut o comparaţie în spaţiul public, l-aş alege pe Becali preşedinte, nu aş vota-o pe Maria Băsescu. Cred că în condiţiile de faţă, nu vorbim prea ipotetic…

loading...
Loading...

Citește și

Îndrăznește să crezi: ești în Venezuela!

Știți unde e Venezuela pe harta lumii? Nu? Apucați-vă s-o căutați. Haideți să fim aproape …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.