„Sentinţă” amânată pentru Pandurii. Conducerea și jucătorii așteaptă, astăzi, ultimele decizii!

pandurii123

Cel puțin până astăzi după-amiază, Pandurii își păstrează efectivul, dar și tensiunea… Membrii Asociați împreună cu administratorul financiar respectiv cel special, vor comunica în această miercuri jucătorilor și staff-ului tehnic, noile măsuri ce urmează a fi adoptate pe perioada insolvenței.

 

Odată ce moare performanța, nu am aș avea de ce să mai rămân, nu are rost. Eu am tot sperat că o să trecem împreună perioada asta de criză… Era de ajuns un salariu și cred că o duceam așa până la Crăciun.
Narcis Răducan, președinte executiv Pandurii Târgu Jiu

 

Ieri, Pandurii urma să stabilească într-o ședință comună a conducerii grupării de fotbal gorjene cu staff-ul tehnic și jucătorii, noua strategie a echipei de primă ligă din era insolvenței. Grigoraș and Co. vor mai avea de așteptat însă, până astăzi, pentru a afla noile măsuri ce le vor fi comunicate de administratorul financiar Emanoil Ciobanu și administratorul special Mihai Golea, ce vizează reducerea salariilor și, după caz, rezilierea unor contracte. „Miercuri dimineaţa se vor reuni Membrii Asociaţi, iar la ora 15:00 clubul va fi în măsură să transmită jucătorilor care sunt planurile şi noua strategie. Suntem în stand-by. În funcţie de ce rezultă din această şedinţă vom face şi comentarii. Mi se pare normal să merg şi eu, nu am fost încă invitat. Cred că voi fi prezent, apoi la ora 15:00 vom fi în faţa jucătorilor şi le vom transmite decizia forului de conducere”, preciza ieri, ”executivul” clubului Pandurii, Narcis Răducan. Până atunci însă, situația a rămas la fel de încordată în sânul echipei de fotbal oltene, președintele executiv Narcis Răducan anunțând că este foarte posibil să părăsească Pandurii dacă mai mulți jucători vor hotărî să plece.

Răducan: „Dacă strategia este una mai blândă, mă voi gândi”

raducan-cu-carciu

Deși amenință cu părăsirea grupării de fotbal gorjene, Narcis Răducan nu a luat încă nici o hotărâre în ceea ce privește viitorul său la Târgu Jiu. Așa cum era de așteptat, totul va depinde de cât de dure vor fi măsurile adoptate astăzi, de către principalii responsabili ai clubului Pandurii. Răducan încă mai crede că achitarea salariului promis jucătorilor este cea mai bună variantă pentru a dezamorsa pe moment criza de la echipa olteană, în vreme ce tăierea salariilor și eventual rezilierea (unilaterală) a contractelor ar atrage probleme și mai mari. ”Am spus că, dacă se confirmă strategia anunţată iniţial, cu un nivel salarial la 1.000 de euro, cu siguranţă vor pleca majoritatea jucătorilor pentru că aceasta a fost reacţia lor, şi nu văd rostul să rămân şi eu. Dacă strategia este una mai blândă şi în sprijinul performanţei, mă voi gândi. Mă aflu aici să fac performanţă, nu să fiu angajat şi să bifez luna de lucru. Pentru mine, primordiali sunt jucătorii. Nu am nicio problemă să ajut la traversarea acestei perioade cu diminuări de salarii. Dar în privinţa jucătorilor, regulamentele sunt clare, dacă schimbi un euro unui jucător din contract, sunt şanse mari să pierzi şi să dai banii. Eram de acord cu discuţia iniţială, să facem rost de un salariu şi sigur am fi găsit înţelegere la jucători şi am fi luptat pentru puncte până la finalul acestui sezon de iarnă, iar în decembrie fiecare îşi reconsidera poziţia. Era o decizie care ţinea grupul unit şi am fi strâns și puncte. Aţi văzut la Craiova că, deşi avem o echipă măcinată de probleme, eram în stare să batem. Oficial vom afla mâine, şi în funcţie de ce se hotărăşte, voi vedea ce este de făcut”, susține Narcis Răducan.

Se consideră dorit, dar și vânat!

„Executivul” pandurilor, Narcis Răducan, crede în continuare că și-a făcut datoria cum trebuie la gruparea de fotbal gorjeană. Răducan recunoaşte, totuși, că se simte vânat de unii oficiali mai vechi sau mai noi de la clubul Pandurii, în ciuda sprijinului pe care are de la chibiții locali. ”Sigur că mă simt dorit de cea mai mare parte dintre microbiştii, suporterii sunt alături de mine, jucătorii, unii asociaţi. Probabil sunt persoane care mă contestă, dar am argumente pentru fiecare euro din club, aşa că nu am nicio problemă. La mine vorbesc rezultatele sportive şi financiare. Suntem la fotbal şi toţi se pricep la fotbal. Suntem şi în campanie, nu răspund la oricine. Probabil în urma reacţiei echipei la ceea ce s-a anunţat iniţial, o să se schimbe strategia, ceea ce nu este rău deloc”, concluzionează Narcis Răducan. Este deja cunoscut faptul că ”executivul” pandurilor se află într-un conflict direct cu Marin Condescu, fostul conducător al clubului, care a ales să se implice din nou la echipă. Acesta l-a atacat în mai multe rânduri pe actualul conducător. În acest moment, Pandurii se află într-o situație dezastruoasă, fiind aproape de retragerea din Liga 1, variantă lansată chiar de antrenorul echipei Petre Grigoraș. Gorjenii au intrat în insolvență în luna octombrie, iar jucătorii sunt neplătiți de mai mult timp și amenință cu neprezentarea la următorul meci.


loading…


loading...
Loading...

Citește și

Programul Campionatului Mondial de fotbal 2018 (Rusia)

Faza grupelor Grupa A Egipt Rusia Arabia Saudită Uruguay Meciuri: 14.06 18:00 Rusia – Arabia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.